Правоохоронці ведуть слідство щодо акції проти знищення клумби заради МАФу «Ятрань»

08.08.2018 10:37
image

Члену ГО «Бойове братство» Олегу Кокуленку інкримінують хуліганство через акцію проти знищення клумби у центі міста та встановлення на ній МАФу ТВД «Ятрань», яка відбулася 12 липня. Наразі проводяться слідчі дії. Про це військовий повідомив після зустрічі зі слідчим сьогодні, 6 серпня, інформує медіапортал DOZOR.

«Щойно був у слідчої Ірини Шевченко, яка задавала питання щодо того, що відбувалося 12 липня цього року. Мені у підозрі інкримінується хуліганство, я заявив, що не згоден з цим. Це була акція громадської непокори, яка не була запланованою. Ми зранку знаходилися на акції проти вирубки зелених насаджень, там виникло питання, що продовжується активне будівництво МАФу на вулиці Великій Перспективній і ми пішли туди. Ми мали перемовини із забудовниками, вони пообіцяли демонтувати фасад МАФу, але згодом від обіцянок відмовилися.  Я заявив, що наша думка залишається непохитною, будуватися на квітниках незаконно і споруда ця є незаконною. Мені в поліції сказали, що на слідчі дії в них є два місці, протягом цього часу вони будуть з’ясовувати, хто надавав дозвіл, як там це будується і справа піде до суду. Про запобіжний захід мова не йшла, я не обмежений у пересуванні, не маю підписки про невиїзд», - розповів Олег Кокуленко.

Наразі інформацію за даним фактом внесено до ЄРДР за ст. 296 ч. 2. «Хуліганство»

«У нас є колективна скарга, де ми вимагаємо, щоб управління, які надають дозволи на будівництво, дали відповідь щодо того, хто надає дозволи будуватися на газонах і клумбах», - додав АТОвець.

Як повідомляв медіапортал DOZOR, учаснику АТО оголосили про підозру через спробу демонтувати МАФ «Ятрань» на клумбі.

Читайте також: В обласному центрі біля павільйону «Ятрань», що поруч з магазином «Мелодія», відбувся мирний флешмоб за участю активістів та місцевих жителів будинку. Так, кількадесят учасників акції прикрасили територію біля павільйону кульками та штучною ковбасою з гуми, картону та пап’є-маше, яку зробили власноруч. У цей час патрульні охороняли споруду та громадський спокій під час заходу.

Переглядiв: 1317