Правоохоронці викрили конвертаційний центр з оборотом 50 мільйонів

20.10.2017 06:30

На Кіровоградщині правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру, організатори якого протягом двох років «проконвертували» 50 мільйонів гривень. Про це сайту DOZOR повідомили в управлінні ДФС області.

За інформацією, центр організували чотири особи. Метою злодіїв було  ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Зловмисники використовували підконтрольні їм суб’єкти господарювання, які надавали послуги з формального відображення руху товарно-матеріальних цінностей, придбаних за кордоном, та оплати за них у безготівковій формі.

Реально товар імпортерами та/або виробниками відпускався за готівку на адресу кінцевого споживача або суб’єктів господарювання, які не зареєстровані платниками ПДВ та не потребують супровідних документів, що засвідчують право формування податкового кредиту.

В місцях реєстрації підприємств правоохоронці вилучили 160 тисяч гривень, 5 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, фінансову та бухгалтерську документацію, чорнові записи та інше.

На даний час тривають слідчо-оперативні заходи, направлені на збір доказової бази та встановлення джерел погашення завданих державі збитків.

Переглядiв: 2675