Проблему розкопаного у Кіровограді радіоактивного металу почали вирішувати листами в Київ і Дніпро  

18.07.2017 06:43
image

Кіровоградська міська рада направила листи до київських та дніпровських  фахівців щодо розкопаного металу по вулиці Аджамській. Про це повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій  міськради Олексій Гненний під час прес-конференції сьогодні, 18 липня. Про це повідомляє DOZOR.

«Поки що слідство йде. Направлені листи до концерну «Радон» у Києві та на дочірнє підприємство у Дніпрі. Також у інспекцію у Дніпрі.  Вони повинні надати рекомендації. Думаю, вони приїдуть особисто. Чекаємо на відповіді. Радіація не розповсюджується на все місто. Це робоча ситуація. Ми все контролюємо. Ми на роботу не їздимо через глиняне родовище, воно за містом. Радіаційний фон в нормі. Що це за речовина – не відомо, не досліджувалося. Тому треба заспокоїти громадськість. Громада може бути спокійною. Треба робити наступне: виготовити ємності і пере захоронити. Не треба нікуди вивозити, бо це додаткові кошти і вирішується на державному рівні», - зазначив  заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій  міськради Олексій Гненний.

За інформацією, на ділянці у 1988 році було захоронено близько 200 контейнерів з грунтом та матеріалами, вилучених після дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту "Кіровоградбуд", який розташовувався по провулку Червонозорівському. Близько 80 контейнерів тоді відвезли у могильник в Чорнобилі.

Нагадаємо, у Кіровограді в районі Аджамського шосе невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий метал.

 

Переглядiв: 1295