Радіоактивні відходи, що відкопали в Кіровограді, треба не поховати, а вивезти - Коваленко

19.07.2017 12:14
image

Радіоактивні відходи, які були викопані невідомими особами минулого тижня на вулиці Аджамській, мають бути вивезені з території області. Про це заявив заступник голови ОДА Сергій Коваленко під час наради сьогодні, 18 липня, повідомляє DOZOR .

«На Кіровоградщині немає місця для захоронення такого характеру. Тому рухаємося тим шляхом, щоб радіоактивні відходи у результаті знаходилися на тих місцях, які визначені в Україні спеціально для цього», - сказав Сергій Коваленко.

Заступник губернатора дав доручення заступнику міського голови Кіровограда Олександру Мосіну розробити план дій щодо вивезення даних відходів з території регіону у Чорнобильську зону.

За інформацією міськради, сьогодні, 28 липня, на місці пригоди працюють фахівці з Дніпра спільно зі спеціалістом лабораторного центру. Висновки дослідження мають бути озвучені сьогодні ввечері.

Нагадаємо, у Кіровограді в районі Аджамського шосе минулого тижня невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту "Кіровоградбуд".

У міськраді розпочали вирішення проблеми листами до фахівців. Чиновники припускають, що інформація про заховані контейнери була «злита» металістам.

Переглядiв: 891