Рибальченко розповів, які медпослуги можна отримати за 370 гривень від держави

06.04.2018 08:24
image

У гарантований пакет безоплатних медичних послуг входитимуть аналізи та надання необхідних медичних довідок. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко сьогодні, 6 квітня, інформує медіапортал DOZOR.

«Дана сума, яку отримуватиме заклад від держави, 370 гривень на рік за одного пацієнта - це повністю усі види амбулаторного лікування. Це отримання лікувальних довідок, лікарняних листів, документів про непрацездатність, довідок про лікування у санаторно-курортних закладах. Це лікувальний процес – призначення лікування у амбулаторних умовах, це отримання послуг аналізів – загальний аналіз крові, сечі, електрокардіограма у стані спокою, мікроскопія тощо», - зазначив Рибальченко.

За словами посадовця, заклади первиної ланки, які отримуватимуть кошти внаслідок підписання з пацієнтами декларації, зможуть використовувати гроші лише на розвиток медичного закладу. За цим спостерігатиме наглядова рада.  

Крім цього,  наразі проводиться удосконалення взаємодії закладів первинної ланки із закладами вторинної.

«Пацієнт обиратиме лікаря вузького профілю сам, але сімейний лікар має дати направлення. Зараз можна обирати такого лікаря самому, але бажано мати направлення. Але з 2020 року направлення до конкретного лікаря буде виключно за направленням. Ваш сімейний лікар буде сам пропонувати вам того спеціаліста, до якого ви можете звернутися», - зазначив Олег Рибальченко.
Переглядiв: 987