Родини малюків з Кіровоградщини отримують запізнілі бебі-бокси (ФОТО)

25.09.2018 09:01
image

На Кіровоградщину надійшла перша партія бебі-боксів для родин новонароджених малюків. Наразі 249 пакунків видають у дитячій обласній лікарні. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, за постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 року № 512 пакунки мали надійти до регіонів на початку вересня. Наразі до пологового будинку та обласного перинатального центру бебі-бокси не привезли: їх видають по районам для новонароджених, мами яких відразу після пологів написали відповідну заяву.  

«Пакунки надійшли вчора. Зараз їх залишилося більше 50, до нас приїжджають представники районів і ми видаємо ці пакунки. Очікуємо наступну партію наступного тижня. Ми постійно телефонуємо перевізникам та запитуємо про дату прибуття цих пакунків, не все від нас залежить. Подільський (колишній Ленінський, - ред.) район отримав 12 і Фортечний (Кіровський, - ред.)  – 36 пакунків, це за заявами матусь, які вже виписалися з пологових будинків після першого вересня», - зазначає  начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення ОДА Тетяна Негодова.
image
image

За словами заступника начальника департаменту соцзахисту ОДА Надії Кримської, надалі пакунки мають надходити за графіком у необхідній кількості. В середньому щомісяця на область необхідно близько 700 таких пакунків.

«У нас є відповідна угода, за якою передбачене надходження бебі-боксів, згідно з місячною потребою, цю інформацію нам надає департамент охорони здоров’я. У нас відбулася певна затримка, певно, були для цього причини. Постановою передбачено, що якщо на дату виписки породіллі бебі-бокси відсутні, то мама новонародженого залишає заяву і органи соцзахисту доставляють цей пакунок безпосередньо додому до молодої матусі. Ці 249 пакунків ми доставляємо саме таким чином. Зараз ми очікуємо графік, коли зайде наступна партія пакунків малюка, і я сподіваюся, що частина пакунків надійде до пологових будинків», - пояснює посадовець.

Нагадаємо, під час виписки матусі новонароджених зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу -  «пакунок малюка». Перелік того, що входить до "пакунку малюка" можна переглянути, перейшовши за цим посиланням.

image
image
image
image
Переглядiв: 2416