Родину з Кіровоградського району, яка бореться за дитину, можуть посадити під варту

07.02.2018 13:30

Родині з села Оситняжка Кіровоградського району Олександра та Ольгу К., які борються за право на опіку над 11-місячним хлопчиком та знаходяться під домашнім арештом, можуть переобрати міру запобіжного заходу через порушення. Про це сайту DOZOR повідомила Ольга К.

За словами жінки, у столиці вона з чоловіком пробула лише добу.

«Для нас з чоловіком збираються переобрати запобіжні заходи з домашнього арешту на тримання під вартою. Хочуть «закрити» у СІЗО через те, що ми поїхали до Києва, щоб взяти участь у програмі телеканалу СТБ «Один за всіх». Нам болить те, що ми не бачимо дитину. Оскільки ми не попередили слідчого та прокуратуру про цей факт, а лист-повідомлення надійшов до прокуратури з юридичного департаменту телеканалу трохи пізніше, ніж планувалося, ми чекаємо на судове засідання, де для нас визначать новий запобіжний захід», - розповіла Ольга К.
«Дійсно подружжям були порушені міри запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту, оскільки вони покинули територію області. Особам було при обранні запобіжного заходу роз’яснено, що вони не мають права без дозволу прокурора, слідчого та судді покидати територію області»,  - пояснила речник прокуратури області Наталія Алексєєнко, зазначивши, що клопотання про переобрання міри запобіжного заходу поки нема в суді.

Нагадаємо, у жительки села Оситняжка, що у Кіровоградському районі, Ольги К. напередодні нового року відібрали дев'ятимісячну дитину, яку їй віддала біологічна матір немовля. Наразі відносно Ольги та її чоловіка Олександра відкрили кримінальне провадження, а хлопчика  влаштували у дитячий будинок. 

 

Переглядiв: 1493