Ще три квартири в будинку, де стався вибух, зазнали пошкоджень

10.02.2018 11:35
image

В будинку на вулиці Миру, де сьогодні вранці стався вибух, частково пошкодилися усі чотири квартири. Про це під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій повідомив начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко, інформує DOZOR.

Так, вибух стався від приборів, які залежать від централізованого газопостачання, зокрема, через перевищений вміст газоповітряної суміші у плиті. Зі слів сусідів потерпілих, жителі квартири напередодні відзначали якусь подію. У вечірній час господар будинку поставив каструлю на плиту, щоб приготувати вареники та пішов дивитися телевізор. Згодом чоловік заснув, а прокинувшись, згадав, що у нього на плиті була каструля, пішов на кухню та вирішив запалити джерело вогню.  

«Мешканець будинку згадав, що у нього на плиті була каструля. Внаслідок того, що на газовому приладі каструля була довго, почала виходити газово-повітряна суміш, тому стався вибух. Були зруйновані шибки з площі всього будинку. Людину з опіками та травмами доставили до лікарні. На місці події працювали аварійно-диспетчерська служба, газова служба, обленерго, працівники поліції. Газова служба перекрила стояк. О 7 ранку було обстеження внутрішньої електропроводки. Разом з керівником ЖЕО ми склали акт та передали до управління ЖКГ, що будівля потребує експертизи. На перший погляд суттєвого руйнування у будинку немає», - розповів Коваленко.
«Найбільше постраждала квартира №9, яка була поряд, і перестінок. У квартирі №2 були зруйновані двері та у квартирі  №6  зазнав пошкоджень підвісних дах. У квартирі №11, де стався вибух, найбільше постраждала кухня», - додав чиновник.

Наразі остаточні причини вибуху та наслідки визначатиме спеціальна експертиза. Крім цього, причини вибуху визначатиме і національна поліція, яка проводитиме слідство.   

Нагадаємо,  в обласному центрі на вулиці Миру в житловому будинку стався вибух газу сьогодні, 10 лютого. За інформацією, через вибух травмувалася одна особа, крім цього, рятувальники евакуювали 7 осіб, серед них двоє дітей.

image
Переглядiв: 1941