Серед «Білих левів» є правоохоронці. Усім оголосили про підозру

27.02.2017 15:55

image

Дев’ятьом затриманим членам угрупування "Білі леви" оголосили про підозру за ч. 3 ст. 189 ККУ "Вимагання наживи". Про це під час брифінгу повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області Сергій Чеботарьов сьогодні, 27 лютого, інформує DOZOR.

За словами Чеботарьова, зараз справу розслідують органи прокуратури, оскільки до угрупування входили два правоохоронці. Вчора затримали одного з організаторів, працівника слідчого ізолятора, другого  - зараз розшукують.

За інформацією, у ході затримання було проведено 14 обшуків та виявлено балаклави, бейсбольні біти, засоби для зйомки та монтажу і гроші,  зокрема й «мічені». Середній вік учасників банди  - до 20 років.

"Учасники угрупування перебували у якості співмешканців з дівчатами, яких вони використовували у якості наживки. Система була така: дівчина в соціальній мережі викладає відверте фото, щоб їй почали ставити "лайки" чоловіки. Це угруповування відслідковувало хто це, дізнавалося мобільний номер. Дівчина телефонувала та визначала місце, де мають зустрітися. Зазвичай біля лісових насаджень", - розповів Чеботарьов.

Як повідомляв DOZOR, біля обласної прокуратури батьки «Білих левів» перекрили дорогу. Близько 25 чоловік наразі невпинно рухаються по пішохідному переходу неподалік будівлі облпрокуратури.

Нагадаємо, у Кіровограді працівники Служби безпеки разом з прокуратурою області затримали злочинну групу, яка називала себе борцями з потенційними педофілами та діяла під емблемою «White lions». Усього було затримано дев’ять учасників руху, серед яких і неповнолітні діти. Нині їх тримають в ізоляторі тимчасового тримання.

 

Переглядiв: 1590