Шахрайку з Кіровоградщини, яка «знімала порчу», судитимуть в іншій області 

06.06.2018 07:54

43-річну жінку з Кіровоградщини судитимуть у Рівненській області за виманювання коштів та золотих прикрас. Про це повідомляють "Ведомости Украины", інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, до поліції звернулося подружжя, яке розповіло, що шахрайка  виманила у них золоті прикраси та кошти.

За словами подружжя, до села на Здолбунівщині до них прийшла жінка запропонувала допомогу у знятті порчі з їхнього тяжкохворого сина, але потрібно було віддати цінну річ, після чого отримала золоту обручку та хрестик. За послуги жінка взяла 2 260 гривень та сказала, що через декілька днів повернеться, щоб розповісти, що робити далі.

Потім жінка прийшла та розповіла, що сину вже стає краще, але потрібно ще 1 200 гривень, обручка, золотий ланцюжок та браслет.

Та ще через декілька днів 43-річна жінка повернулася та сповістила, що обряд вже закінчено, але знов потрібно віддати цінні речі: чотири золоті обручки, кулон, сережки, ланцюжок та 100 гривень. Вдячна мати за допомогу віддала незнайомці всі прикраси.

Після цього незнайомка більше не приходила, а здоров’я сина не покращувалось, тоді подружжя зрозуміло, що це була шахрайка. Поліція знайшла її у Здолбунові та повідомила про підозру у скоєні шахрайства за ст. 2 ч. 190 ККУ.

Також було з’ясовано, що жительку Кіровоградщини вже раніше судили за споєння подібних злочину. Наразі слідчі завершили досудове розслідування та направили кримінальне провадження до суду. Підозрюваній загрожує максимальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Переглядiв: 865