Школярі з Кіровоградщини стали призерами конкурсу «POLYTECO Україна 2018-2019» (ФОТО)

19.10.2018 15:07
image

Слухачі Кіровоградської Малої академії наук посіли призові місця на конкурсі «POLYTECO Україна 2018-2019» - національному етапі Міжнародного конкурсу науково-технічного конкурсу учнів «Intel ISEF 2019), який відбувся в Києві. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прес-службі Малої академії наук.

Так, фестиваль мав на меті залучення учнівської та студентської молоді, а також науковців та підприємців, до участі у дослідницьких програмах і проектно-конструкторській діяльності задля їх подальшої комерціалізації, створення стартапів і виведення інноваційних продуктів на міжнародний та національний ринки.

Кіровоградську Малу академію представляло 7 слухачів наукового відділення технічних наук. ІІ місця вибороли учень 11 класу навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв) м.Олександрія, який представив роботу «Енергошайба» Максим Гончаренко, учениця 8 класу Новопразького навчально-виховного комплексу Олександрійської міської ради Кіровоградської області презентувала проект «Використання екологічно чистих матеріалів для виготовлення предметів гігієни» Дар’я Руда.

IV місця отримали: Артем Кудрявеньков  («Розумне водопостачання 2.0») і Андрій Сандул. («Використання вітротурбін в зонах розрядженного тиску»).

Окремо треба відзначити груповий проект школярів Дмитра Благого та Артема Артеменка, які не тільки вибороли ІІ місце, але й стали суперфіналістами, тепер мають шанс потрапити до Америки. Юні науковці презентували проект «Використання вібрації для створення індукційного струму» та отримали сертифікати на патентування своїх винаходів та підписали угоду з Київським політехнічних інститутом імені Ігоря Сікорського про інтелектуальну власність.

image
image
Переглядiв: 1809