Сьогодні кіровоградський архієпископ привезе українцям Благодатний вогонь з Єрусалиму

15.04.2017 07:10

image

Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф вчора полетів до Єрусалиму за Благодатним вогнем, який привезе до України і, зокрема, Кіровограда, сьогодні, 15 квітня, о 23.00. Зустріч відбудеться у Кафедральному соборі (навпроти спортивної школи). Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив прес-секретар Кіровоградської єпархії УПЦ Іоанн Ганчин.

«Архієпископ Іоасаф вперше поїхав до Ізраїлю у складі української делегації Української Православної Церкви. Представники делегації будуть співслужити Вселенському патріарху Варфоломію на гробі Господньому і чекатимуть сходження Благодатного вогню. Як тільки він зійде, усі віряни запалять свої лампадки, візьмуть з собою Благодатний вогонь і поїдуть до своїх країн», - повідомив Іоанн Ганчин.

Після того, як архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф привезе Благодатний вогонь до Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці м.Кіровограда, далі вогонь буде переданий до інших храмів  обласного центру.

«Благодатний вогонь – це як свідчення Воскресіння Христового. Він сходить вже не одне століття: перші письмові відомості про його сходження з’явилися ще з ІV століття. Христос після Його сходження на небо залишив для нас такий видимий знак про Себе, щоб ми завжди впевнювалися у Його Воскресінні ще й таким способом.  Благодатний вогонь сходить у Єрусалимському Храмі Гроба Господнього. Спочатку Вселенський патріарх роздягається до священицького спіднього одягу, його оглядає поліція, щоб перевірити, чи нема у нього якихось речей, які можуть викликати вогонь. Після цього він заходить до храму та молиться. Молитва може тривати як кілька хвилин, так і кілька годин. Після цього з’являється Благодатний вогонь. У перші хвилини після сходження цей вогонь  не обпікає, не палить. Багато вірян пересвідчуються у цьому, проводячи ним по волоссю чи обличчю», -  розповів Іоанн Ганчин.

Фото glavnoe.ua

 

Переглядiв: 1543