Сотні кіровоградців взяли участь у «Різдвяних передзвонах» (ФОТО)  

10.01.2018 10:29
image

У Кіровоградській обласній філармонії відбулося відкриття щорічних традиційних вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони» вчора, 9 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Організаторами заходу виступили Кіровоградська єпархія Української Православної Церкви та Кіровоградська обласна філармонія. Зал був заповнений сотнями людей як з обласного центру, так і з районів Кіровоградщини. Традиційно вхід на захід був вільним.

Так, присутнім презентували театралізоване дійство  «Новонароджений Христос у віках», у якому брали участь, зокрема, й священики,  військові, талановиті учні недільних шкіл міста.  Перед очами глядачів промайнула вся історія християнства: від Різдва Христового, поклоніння Йому пастушків та волхвів, гонінь християн перших століть, через історію православ´я на Русі та гонінь в часи атеїстичної комуністичної влади і до наших днів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Між актами вистави хори соборів міста співали колядки та різдвяні пісні. Одну з найулюбленіших колядок українців «Добрий вечір тобі, пане господарю» співав увесь зал стоячи.

 «Сутність даного проекту полягає у продовженні благочестивих традицій та звичаїв нашого народу в прославленні Світлого Христового Різдва колядками, вертепами та інсценізаціями на духовну тематику, долученні всіх до розвитку культурної спадщини нашого краю.  Метою заходу є принесення різдвяної радості, щастя та душевного миру всім учасникам та глядачам. І такі вечори дають людям духову наснагу та втіху, підносять душу до небесного», - розповів у коментарі прес-секретар Кіровоградської єпархії УПЦ Іоанн Ганчин.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Після завершення концертної програми регенти хорів отримали відзнаки від митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, а маленькі артисти – солодкі подарунки.

«Всіх щиро вітаю зі святом!  Різдво Христове  - це акт втілення Божої любові, це любов Божа в дії. Господь послав Свого Сина, щоб врятувати людину. Ми знаємо, як це відбулося. Багато тисячоліть людство чекало на цю подію, її передбачали пророки. Та сьогодні ми святкуємо Різдво не як подію, яка відбулась одного разу: у  наших серцях щороку народжується Господь. Вітаю всіх вас з цим величним святом, з втіленням Бога, бажаю, щоб новий рік став для нас роком Божого благовоління, роком миру, порозуміння та успіху, щоб всі ми зберегли єдність духу в мирі», -  привітав митрополит.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Як зазначили організатори, даний різдвяний вечір є тільки початком  циклу «Різдвяні передзвони». Так, у суботу, 13 січня, для дітей покажуть виставу «Попелюшка». Початок ‪о 13:00.

‪У вівторок, 16 січня, о 12:00 відбудеться презентація фотоказки і соціального фотопроекту «Місто добрих янголят», а о 18:30 гості заходу можуть прослухати концерт академічної хорової капели «Орея».

‪У четвер, 18 січня, о 14:00 гостям філармонії презентують мистецький проект «Діти для дітей», а у неділю, 21 січня, у філармонії відбудеться концерт учасника шоу «Голос країни», священика Олександра Клименка.

Вхід на заходи вільний.

Переглядiв: 2865