Територію біля павільйону «Ятрань» на клумбі прикрасили ковбасою (ФОТО)

04.08.2018 13:12
image
В обласному центрі біля павільйону «Ятрань», що поруч з магазином «Мелодія», відбувся мирний флешмоб за участю активістів та місцевих жителів будинку сьогодні, 4 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, кількадесят учасників акції прикрасили територію біля павільйону кульками та штучною ковбасою з гуми, картону та пап’є-маше, яку зробили власноруч. У цей час патрульні охороняли споруду та громадський спокій під час заходу.

«Наш мер показує приклад, запускає хвилю самозахоплень клумб, я не знаю, які там можуть бути законодавчі акти та дозволи. Або він використовує своє службове становище, або ж наступний павільйон також кожен може поставити. Згадаєте мої слова: Скоро від цих клумб і ялин тут залишаться одні спогади. Ця акція під назвою «Прикрасимо клумбу ковбасою»  має на меті привернення уваги населення міста до проблеми таких споруд та висміяти дії нашого мера. Ми звертаємо увагу не лише на цей кіоск, а на всі забудови, які з’являються у центрі міста, біля дендропарку. Невже нам потрібно так багато таких торговельних точок? Їх уже занадто багато. Райковича під час відповідей активістам, які до нього прийшли, можна порівняти з якимось середньовічним феодалом. Його відповіді стосувалися тільки кількості ларьків у конкурентів, а це означає, що мера цікавить лише бізнес. За свого керування містом Райкович не ініціював створення жодного проекту, який би прикрасив місто »,- розповів учасник флешмобу,  голова товариства «Просвіта» Олександр Ратушняк.

Учасники заходу планують ініціювати проведення круглого столу з депутатами, для того, щоб вирішити питання з регулюванням кількості МАФів у місті, а також встановити обмеження щодо місць їх встановлення. Наразі містян хвилює не лише встановлення торговельної точки, а й її невідповідність критеріям МАФу, оскільки тимчасові споруди не мають містити у проекті забудови фундаменту.

image
image
image
image
«Цей павільйон  – ракова пухлина нашого міста. Один поставлять і далі, як метастази, підуть хвилі встановлення таких торговельних павільйонів у всьому місті. Цей павільйон лише привід задуматися для усіх нас. Якби він був МАФом то тут не було б фундаменту. Його тепер прибрати, перемістити неможливо, це вже приватна власність Райковича, хоча земля не його і ніхто не має права на цю землю. Коли на зустрічі з мером його запитали про те, чи може хтось інший таким чином будуватися, Райкович сказав, що ні. Але якщо йому можна, то, виходиться, зо усім, хто зареєстрований, як ФОП має право просити у міськради дозвіл на забудову поруч»,  - зазначив Ратушняк.
image
«Неможливо жити в місті, яке складається лише з коридорів та тунелів. Зараз у нашій міськраді суспільний «договірняк» і вони там всі домовляються та роблять своє життя комфортним.  У них немає моралі, а лише одна мета – гроші. У нас є достатньо людей, які можуть зробити місто привабливим і красивим, таким вдалося зробити Львів, Харків, Полтаву. Там люди переживають, вболівають за своє місто. У нас є гарні приклади і по розвитку нашого міста. Але зараз я підтримую цю акцію, людей, які виступають за збереження історичного центру міста, архітектури», - зазначив архітектор Григорій Савченко.
image
image

Зараз учасники флешмобу збирають підписи до управлінь капітального будівництва, ЖКГ, земельних відносин та охорони навколишнього середовища, а також управління комунальної власності міської ради. У тексті скарги містяни вимагають провести перевірку відповідності отримання дозвільної документації на розміщення будівлі на квітнику, провести перевірку приміщення магазину щодо відповідності державним стандартам та місцевим правилам забудови населених пунктів, скасувати паспорт прив’язки, якщо такий є.

Нагадаємо, наприкінці липня на клумбі біля зупинки  «Магазин «Мелодія»», що на вулиці Великій Перспективній, розпочалися земляні роботи задля зведення торговельного павільйону «Ятрань». Забудова викликала обурення в активістів та жителів будинку, який знаходиться поруч. У липні учасники АТО частково демонтували конструкцію «Ятрань», встановлену на клумбі, але демонтаж завершився сутичкою АТОвців з патрульними поліцейськими. За два тижні будівництво павільйону продовжилося. /post/uchasniki-ato-demontuyut-konstruktsiyu-yatran-vstanovlenu-na-klumbi-foto-6642.html

Як повідомляв DOZOR, цього тижня міський голова Андрій Райкович зустрівся з активістами та учасниками АТО і публічно заявив, що МАФ на клумбі зносити не буде та розповів присутнім свою біографію, зокрема, трудову.

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 5388