Топ-3 рецепти млинців від відомого кіровоградського кулінарного блогера та автора «Food School» (ФОТО)

24.02.2017 07:56

imageНині українці святкують Масляну – останній  тиждень перед Великим постом. Традиційною стравою  у цей період, як відомо, вважаються млинці. Найсмачнішими рецептами з сайтом DOZOR поділилася відома у Кіровограді кулінар та автор кулінарної школи «Food Sсhool» Галина Артеменко.

Млинці звичайні

Мені подобається цей рецепт тим, що млинці з такого тіста можна приготувати максимально тонкими, вони не рвуться, але все одно залишаються м'якими. Так виходить завдяки тому, що основа складається з молока, змішаного порівну з водою. Вода робить тісто міцним, а молоко - м'яким.

Інгредієнти:

1 стакан молока;

1 стакан води;

1 склянка борошна;

2-3 яйця;

100 мл рослинного масла;

сіль, цукор - за смаком.

Необхідно змішати всі інгредієнти і збити тісто блендером, щоб розбити всі грудочки. Млинці, у складі яких вже є рослинна олія, можна пекти на сухій сковороді. Готові млинці треба скласти на тарілку та накрити кришкою для мікрохвильовки.

image

Панкейки з шоколадними краплями

Взагалі, панкейки – ті ж оладки. Багато хто їх ще називає «млинці, як в американських фільмах». Тісто для них готують на основі молока, але мені більше подобається використовувати кефір або йогурт. А печуть їх на сухій сковороді, тому вони, на відміну від наших оладок, нежирні, більш ніжні і легкі. А ще панкейки їдять не по одному, а складають гіркою і відрізають, ніби торт.

Інгредієнти:

1 склянка борошна;

1 чайна ложка розпушувача;

щіпка солі;

1 стакан йогурту;

2 яйця;

3 столові ложки рослинної олії;

шоколад.

Змішайте борошно з розпушувачем, потім додайте йогурт, яйця до однорідності і зникнення грудочок. Після додайте рослинне масло. В самому кінці додайте в тісто подрібнений шоколад.

image

Млинцевий торт з горбушею

Найкраще такий торт приготувати, наприклад, вранці або з вечора, і залишити його спочивати «в обіймах холодильника» на кілька годин, щоб солона риба почала вростати в усі інші інгредієнти своїми ароматами.

Інгредієнти для тіста:

 250 мл молока;

350 мл води;

3 яйця;

100 мл рослинного масла;

 160 гр борошна;

 сіль;

 щіпка цукру.

З набору інгредієнтів приготувати стандартне млинцеве тісто і випікати млинці на сухій добре розігрітій сковороді, оскільки у складі тіста є олія.

Інгредієнти для начинки:

 4 плавлених сирки;

300 гр солоної горбуші (або інший червоної риби);

невеликий пучок кропу;

 4 столові ложки домашнього майонезу;

кілька шматочків риби і лимон для прикраси

Змішайте в блендері плавлені сирки і майонез. Додайте рубаний кріп і нарізану невеликими кубиками червону рибу. Масою, яка вийшла, треба перемазати готові млинці та дати млинцевому торту настоятися.

image

Фото Галини Артеменко

Переглядiв: 1658