Цьогоріч півмарафон у Кіровограді об'єднають із загадковим «Коловратом»

14.03.2018 13:39
image

В обласному центрі відбудеться другий «Кропивницький півмарафон» 27 травня. Про це під час тематичної прес-конференції повідомили організатори заходу сьогодні, 14 березня, інформує DOZOR.

За словами організатора марафону Івана Поліщука, цьогорічний марафон буде удосконалений завдяки недолікам, які мали місце торік. Крім цього, півмарафон об’єднають з фестивалем езотерики та психології «Коловрат», до якого можуть долучитися усі бажаючі.

 «Ми входимо у біговий темп, бігову спільноту України. Цього року учасникам будуть пропонувати кілька дистанцій. «Миля добра» - довжина 1,8 кілометри, яка буде благодійною, дистанції на 4,5, 10 та 21 кілометрів. Кожний учасник має зареєструватися, реєстрація буде платною. Також учасник може замовити іменну футболку та медаль, якщо хочеться її отримати по завершенню забігу», - розповів Іван Поліщук.

Співорганізатор заходу зазначає, що цього року, як і минулого, півмарафон є некомерційним проектом. Його організаторами є активні громадяни та громадські активісти.

«Буде бігова частина та фестивальна частина. До фестивальної частини долучаться ті, хто вже завершив біг на своїй дистанції. Ми очікуємо, що відвідуваність заходу буде близько 3 000   учасників, серед них – 350 бігунів. Стартуватиме фестиваль біля парку «Козачий острів», ми зробили коло більшим. Старт буде по центральним вулицям міста, по Набережній, частково по Великій Перспективній. Також для того, щоб краще було відмітити стартову та фінішні точки, плануємо поставити арки», - додав Поліщук, зазначивши, що фестивальна програма ще формується.  

 За словами співорганізатора заходу Ганни Барвінок, яка відповідатиме саме за організацію фестивалю «Коловрат», в рамках заходів на території парку «Козачий острів» будуть діяти різні локації, де бажаючі можуть зустрічатися з езотериками, психологами, масажистами та навіть шаманами.

«Людям пояснюватимуть, як знайти гармонію в собі, надаватимуть відповіді та поради щодо хвилюючих питань. Також буде діяти пригощання здоровою їжею, а також організація «Сонячний зайчик» буде займатися з дітьми, для який облаштують дитячі зони з батутами, ігровими майданчиками. Фестиваль діятиме з 9-ї ранку до 21-ї години», - розповіла Ганна Барвінок.  

За інформацією, розпочнеться півмарафон о 7:30. У цей час буде відкрите бігове містечко. О 9:00 відбудеться офіційне відкриття заходу, а вже о 9:30  розпочнеться старт дистанції на 21 кілометр, в якому можуть брати участь бігуни віком від 18 років.  О 9:40 буде старт дистанції 1,8 км, до якої можуть долучатися особи будь - якого віку. Дистанцію 4,5 км можуть обрати бажаючі віком від 14 років, а на 10 км – спортсмени віком  від 15 років.

За словами Івана Поліщука, наразі про участь у півмврафоні  заявили понад 20 бігунів.  Реєстрація триватиме до 27 травня.

image
image
image
image
 
Переглядiв: 1365