У 2018-2019 навчальному році перші класи в школах Кіровограда навчатимуться за програмою «Нова Українська школа»  

14.08.2018 09:01
image

У 2018 році в школах міста буде 105 перших класів. Більшість з них вчитимуться за програмою «Нова Українська школа». Про це повідомила начальник міського управління освіти  Лариса Костенко, інформує медіапортал DOZOR.

За її словами, на сьогоднішній день усі вчителі майбутніх першачків пройшли навчання та отримали сертифікати. Усі перші класи забезпечені ноутбуками. Зараз проводяться тендери на закупку парт та дидактичних матеріалів.  У школи вже надходять підручники для першокласників та індивідуальні набори  LEGO «Шість цеглинок».

Щодо забезпеченості екранами, то місто отримало проектори з розрахунку один проектор на школу. Проте, за словами Лариси Костенко,  це не проблема.

«Ми вивчаємо ситуацію в кожній школі. Перші класи переважно беруть вчителі, які випустили четверті.  Тож в багатьох класах вже є великі плазмові телевізори, які можна підключити до ноутбуку, або проектори. В будь-якому разі до першого вересня в усіх перших класах будуть проектори або екрани. Купувати їх за власний рахунок батькам не доведеться», - підкреслила чиновниця. 

У Кіровограді лише  три школи,  перші класи яких  цього навчального  року вчитимуться за іншими програмами.  В школі «Вікторія-П» реалізується програма «На крилах успіху».  В школах №№ 26 і 31 – «Інтелект України». Ці програми відповідають державному стандарту і затверджені Міністерством освіти і науки у 2018 році.

Як повідомляв медіапортал DOZOR, свято Першого дзвоника в школах Кіровограда відбудеться в суботу. За словами Лариси Костенко, кіровоградським школярам не треба поспішати отримувати медичні довідки нової форми.

Переглядiв: 1798