У дитсадку, де отруїлися діти, знайшли ентерококи

21.03.2018 14:33
image

Лабораторний центр продовжує  дослідження щодо спалаху інфекції у дитсадку "Сонечко". Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила заступник начальника обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

"Лабораторні дослідження ще не закінчилися. До наших обласних лабораторій лабораторного центра було направлено 107 зразків, які були відібрані у дитячому навчальному закладі "Сонечко" у зв`язку із спалахом інфекції. На сьогоднішній день відпрацьовано лише 6 проб питної води, і в одній із них ми виявили ентерококи. Результати цих досліджень направлені до Держспоживслужби, тому що вона була замовником цих досліджень", - пповідомила Надія Оперчук.

Наразі з восьми захворілих дітей, семеро залишаються у інфекційному стаціонарі, а одну дитину виписали з лікарні. Стан дітей, які залишились у стаціонарі - четверо середнього ступеню важкості і троє вже легкого ступеню важкості перебігу інфекції.

Як раніше повідомляв DOZOR, у Бобринці, в дитячому садку "Сонечко" отруїлося восьмеро дітей. Наразі було призупинено навчально-виховний процес до завершення проведення необхідних протиепідемічних, профілактичних заходів.

Дар'я Серватюк

Переглядiв: 1033