У дитячих таборах Кіровоградщини знайшли неякісну воду та кишкову паличку

06.08.2018 14:30

У дитячих таборах на Кіровоградщині фахівці Держпродспожвслужби знайшли низку порушень. Про це під час апаратної наради повідомив начальник обласного управління Держпродспоживслужби Ігор Бойчук, інформує медіапортал DOZOR.

За словами посадовця, протягом літа в області працюють 6 оздоровчих та відпочинкових закладів для дітей. Під час перевірок у таборах «Жовтень», «Чайка» та «Сонячний» знайшли порушення: недостатня кількість меблів для дітей (шафи для одягу, приліжкові тумбочки); не дотримується примірне двотижневе меню, погоджене в установленому порядку; не дотримуються умови зберігання продовольчої сировини та харчових продуктів (невідповідні температурні режими, відсутність маркування сировини).

Також фахівці встановили, що для організації питного режиму дітей використовується бутильована вода з вичерпаним терміном придатності (табір «Жовтень»); не проводиться лабораторний контроль води в штучному басейні, де купаються діти (табір «Сонячний»), використовується надщерблений посуд, неупорядковано зберігається прибиральний інвентар, миючі та дезінфікуючі засоби; порушено правила ведення обліково-звітної документації з організації харчування.

За результатами лабораторних досліджень вміст нітратів у пробах питної води не відповідає нормам в закладах «Дружба» і «Сонячний»; виявлено невідповідність щодо калорійності в одній пробі готової страви у таборі «Жовтень»; під час дослідження змивів з обладнання, одягу та рук працівників на харчоблоках у 14% результатів виявлено бактерію групи кишкової палички («Жовтень», «Лісова пісня», «Дружба»).

Фахівці установи наддали керівникам закладів приписи щодо негайного усунення недоліків.  

Переглядiв: 644