У "Єлисаветграді" відкриється виставка художника, якого називають "Рафаелем Придунав’я"

18.04.2017 12:28
image

У обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відбудеться відкриття виставки ізмаїльського художника, заслуженого художника України Петра Чакіра 28 квітня. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив власник галереї Микола Цуканов, інформує DOZOR.

"Виставка "Рафаеля Придунав'я". Так називали і по сей день називають великого майстра акварельного живопису, чия виставка відкриється 28 квітня в галереї «Єлисаветград». Виставка стала можливою завдяки спільному проекту галереї та доньок Петра Петровича - Алли і Лариси, талановитих і самобутніх художників, продовжувачів династії Чакіра", - повідомив Цуканов.

За інформацією, під час виставки презентують не лише картини художника, а й його роботи з гарячої сталі. Також на відкриття запрошені доньки Чакіра.

Довідково

Петро Петрович Чакір народився в 1931 році на Ізмаїльщині, Одеської області, закінчив художньо-графічний факультет Одеського медінституту і з 1966 року почав активну творчу діяльність.

Брав участь в обласних, республіканських і всесоюзних виставках. Бувучасником великої кількості міжнародних виставок творів живопису, графіки та гарячої сталі, в тому числі: персональні виставки в Чехословаччині, Молдові, Росії, Угорщині, Румунії, Польщі, Нідерландах та інших країнах. Більше сотні його учнів стали художниками.

Переглядiв: 854