У Кіровограді 14 учнів альтернативної школи навчаються за вільним графіком

02.10.2017 07:15
image

Минулого місяця в обласному центрі запрацювала альтернативна школа "Крок".  Наразі у закладі навчається 14 дітей. Про це сайту DOZOR повідомила засновниця проекту Олена Горобець.

«Зараз навчається 14 дітей. У нас є тьютор який працює з молодшою групою і є тьютор, який працює з старшою групою. І ми запрошуємо до них викладачів-предментиків за запитами дітей. От наприклад, вони працюють над математикою і кажуть, що потрібна допомога математика. Запрошуємо викладача і дивимося, скільки їм потрібно часу, щоб опанувати матеріал. Є предмети, які вони самостійно опановують. У кожного є свій навчальний план і кожний у своєму темпі працює. В принципі діти можуть матеріал вивчати лише у школі, можуть опановувати його і вдома.  Це дає те, що не може дати звичайна школа, усі обирають власний темп і можуть повністю розкрити свої таланти. Кожний може вчитися, а не проходити програму", - розповіла Олена Горобець.

За інформацією, школа працює з 9.00 до 13.00. Не заважаючи на незвичайну форму навчання, діти отримуватимуть звичайні табелі та атестати, говорить Горобець.

«Наші діти прикріплені до харківської дистанційної школи, там ми будемо проходити тестування і співбесіду. На основі цього буде проходити контроль і вони отримають табелі звичайної школи», - зазначає Горобець.
«Після школи у кожного свій графік. У п'ятницю у нас день самопідготовки і є два гуртки: медіаграмотність і акторська майстерність. Наприклад, під час гуртка медіаграмотності діти ходили у друкарню і дивилися, як друкують газети. У нас є батьківський день, коли наші батьки, а у нас вони дуже цікаві громадські активісти, дають факультативні заняття. Одна мама проводить гурток робототехніки, інша літературну майстерню, ще одна мама викладає основи бізнесу», - додає активістка.

За інформацією, вартість навчання  у альтернативній школі – 2000 гривень щомісяця. Як повідомляється, школа працює за адресою: вул. Пашутіна, 47 на базі мовної школи "Mortimer".

image
Переглядiв: 2211