У Кіровограді громадський активіст заблокував роботу виконавчої служби

14.08.2018 10:42
image

В обласному центрі громадський активіст Олександр Боршуляк заблокував роботу Кіровоградського районного відділу державної виконавчої служби, погрожуючи оголосити голодування. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні юстиції області.

За інформацією, інцидент триває вже впродовж двох днів.

«Державна виконавча служба повинна стягнути з Олександра Боршуляка близько 300 тисяч гривень боргу на користь ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт» Міністерства охорони здоров’я України. З метою виконання рішення суду арештувало майно, яке знаходиться у власності боржника. У результаті комплекс будівель на селищі Новому було виставлено на аукціон для його подальшої реалізації. За умови успішного проведення торгів виручені кошти були б спрямовані на часткову ліквідацію заборгованості. Однак, боржник вирішив примусово змусити державних виконавців зняти його майно з аукціону, заблокувавши приміщення відділу виконавчої служби й перешкоджаючи роботі державних виконавців», – пояснив начальник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Громадський активіст незаконно перебував у відділі не лише під час робочого дня виконавців, а ще й у нічний час. На місце події представники виконавчої служби викликали поліцейських. Наразі блокування роботи відділу продовжується.

За його словами, на ім’я керівника Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Романа Козьякова також направили повідомлення про вчинення злочину за статтею 343 Кримінального кодексу України, згідно якої вплив на державного чи приватного виконавця з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення карається  штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до трьох місяців. 

«Зараз незаконно продається нежитлова споруда, де будується Центр реабілітації для дітей з ДЦП та учасників АТО. Я не був попереджений про торги та продаж майна, тому вважаю, що дії виконавчої служби незаконні. До того ж, це майно є приватною власністю, а діяльність свого ФОПа я припинив ще два роки тому. Акти звірки нульові, тому боргів ніяких немає. Сьогодні вранці будівлю виставили на торги, я оголосив голодування та подав заяву про злочин до поліції стосовно дій «Санаторно-курортного реабілітаційного центру «Слов’янський курорт». Також я звернувся до СБУ, начальник обласної юстиції, аби в установах вивчили матеріали справи повністю», - розповів активіст Олександр Боршуляк.
Переглядiв: 879