У Кіровограді існує загроза повені  

06.03.2018 13:15
image

У зв’язку з тим, що цього тижня очікується різке потепління, що спричинить швидке танення снігу, існує ймовірність виникнення повені в Кіровограді.  Це під час  засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорювали у міськраді сьогодні, 6 березня, інформує DOZOR.

Начальник обласного гідрометцентру Олена Юрченко повідомила, що після 10 березня очікується різке потепління. Відтак сніг, що рясно випав на початку місяця, буде швидко танути, погано всмоктуючись у зволожений й недостатньо розмерзлий ґрунт.

image

За  словами начальника управління надзвичайних ситуацій міськради Сергій Коваленко, пропускна властивість річок міста є недостатньою. Тому потрібно знизити рівень води в Інгулі у центрі міста і в Новомиколаївському водосховищі, а також на водосховищі Сугоклії в районі  парку Перемоги.  

image

Небезпека повені досі існує і внаслідок недостатньо розчищеного русла Інгулу та несправності ливневої каналізації, зауважив заступник начальника обласного управління водних ресурсів Олександр Бойко. Відтак з урахуванням неточної передбачуваності погодних умов, в обласному центрі може виникнути критична ситуація. Подібно до тої, яка сталася у 1980 році, вважає посадовець.

image

Нагадаємо, тоді різке танення снігу при замерзлій землі призвело до затоплення значної території у центрі та в місці впадіння Сугоклії в Інгул. Докладніше про імовірність повені незабаром читайте в матеріалі DOZOR.

image

Прев'ю з соцмережі Фейсбук 

Переглядiв: 2351