У Кіровограді на в’їзді до дитячого закладу встановили МАФ 

15.11.2017 13:26
image
В обласному центрі на вулиці Добровольського, 22, при в’їзді до  Будинку дитячо-юнацької творчості встановили МАФ вчора, 14 листопада. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив депутат міськради Володимир Смірнов, інформує DOZOR.
«Нагадаю, одне з перших рішень, яке приймала міська рада цього скликання, було скасування рішення виконкому про затвердження комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для торгівлі і накладення мораторію на встановлення МАФів. Свіженький документ, виданий 17.09.17, передбачає встановлення МАФу прямо на в'їзді до закладу дитячої позашкільної освіти БДЮТ. Тепер в'їзду там вже нема. Тепер дітям аби пройти на заняття треба протиснутися десь в щілину між МАФами. Тепер, якщо не дай Боже, станеться позаштатна ситуація - пожежна машина не зможе під'їхати до будівлі, де навчаються діти», - повідомив Смірнов.

За словами депутата, міськрадою було прийняте про скасування схеми розміщення тимчасових споруд для торгівлі і після того ніякої схеми не було погоджено.

Натомість у міськраді стверджують, що МАФ встановлено законно і мораторію  немає.

«Паспорт прив’яки виданий цього року. Нема ніякого мораторію, хто вам сказав за мораторій? Я не знаю ні за який мораторій. До мене приходив депутат і теж за нього казав, тоді я подумав, що може мені щось невідомо? Мені сказали, що намагалися на сесії «протягнути», але нічого не вийшло. І це було давно, півроку тому», - коментує  начальник міського управління архітектури Вадим Мездрін.
«Документи готує організація, яка має ліцензію та сертифікат. Ми бачимо, що там є дорога, але по документам її нема, тому підстав для відмови в організації, яка готувала документацію, не було, і це проблема», - додав Мездрін.

Як повідомив керівник міської спеціалізованої інспекції, у новоствореному МАФі продаватимуть солодощі.

«На Доброволського, 22, згідно з паспортом прив’язки, компанія «Східні солодощі» поставила МАФ, є документи. Їхня мережа продаватиме солодощі. Паспорт прив’язки буде дійсним до 2022 року», - зазначив Андрій Максюта.
image

Фото Володимира Смірнова

Переглядiв: 3925