У Кіровограді незаконно знищили дерева заради будівництва ринку (ФОТО)

15.06.2018 08:17
image

У обласному центрі на вулиці Академіка Тамма,4 спиляли кількадесят дерев задля будівництва торговельних площ. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Зеленої зони більше немає - Онули побудують тут величезний довгий магазин. Десятки дерев спиляли сьогодні вранці. Поспішали, як угорілі - просто валили, навіть не розпилюючи. Так і покидали цілі повалені дерева - лежать зараз там, близько 40 дерев. Дозволи давало, ви не здивуєтеся, управління земельних відносин та екології. Так, деякі акації там були сухі і напівсухі», - повідомила екозахисник, громадський інспектор міської спецінспекції Надія Паливода.

За інформацією, управління екології надало дозвіл на спилення дерев, проте було знищено більше, ніж вказано в дозволі, пояснюють у міській спецінспекції.

«Спеціалізованою інспекцією було складено протокол за знищення зелених насаджень без дозволу в кількості 12 дерев за адресою: вулиця Академіка Тамма,4. Згідно з дозволом, спиляно 30 дерев», – зазначив заступник начальника спецінспекції Олександр Брюховецький.

Як розповіла завідувач сектору екології управління земельних відносин міськради Галина Негода, управління отримало звернення щодо обстеження території із зеленими насадженнями у квітні, але тоді ділянка під будівництво магазину не призначалася.  Комісія виїжджала на місце та оглядала дерева декілька разів перед прийняттям рішення.

"У квітні було звернення від приватного підприємства "Сервіс Кіровоград" щодо обстеження території із зеленими насадженнями, які є аварійними та сухостійними на земельній ділянці Академіка Тамма біля будинку №4, оскільки дерева на даній ділянці є аварійними, є велика кількість сухостійних дерев. Комісією було здійснено обстеження та надано дозвіл на видалення 30 дерев (22 акації, 5 берестів і 3 клена), адже усі вказані дерева були трухляві, мали дупла, значні нахили, розколи стовбурів та візуальне прикореневе гниття", -  прокоментувала медіапорталу DOZOR Галина Негода.

Натомість у міському управлінні архітектури та містобудування підтвердили, що на даній території планується будівництво торговельних площ.

«ПП «Сервіс Кіровоград» отримало відповідні дозволи та має вiдповідні  документи на встановлення 36 тимчасових споруд по 30м2. Земельна ділянка знаходиться в оренді підприємства з 2005 року», - повідомив начальник управління містобудування міськради Вадим Мездрін. 

Згідно з даними Opendatabot, підприємство «Сервіс Кіровоград» займається наданням в оренду нерухомого майна. Директор підприємства - Світлана Кривенко. Власниками фірми є Лариса та Микола Онули.

Нагадаємо, в обласному центрі на вулиці Добровольського почали пиляти дерева.

image
image
image

Фото Надії Паливоди

Переглядiв: 9525