×
 
 


У Кіровограді пенсіонерку з хворою онукою з власного двору витісняє СТО ?
В обласному центрі жительку приватного будинку, що неподалік від міської лікарні №4, Валентину Ольховську разом з 8-річною онукою, яка має дитячий церебральний параліч, намагається витіснити з власного двору СТО. Про це заявляє сама жінка. Підприємець Вадим Тай, який є власником станції техобслуговування, запевняє, що має законні права на дану територію. Більш того, планує розширитися.
 
Шахрайство?
Будинок, що знаходиться на вулиці Пляжевій, 13/97, має невеликий двір. Зараз він закиданий цеглою та частинами бетонних плит. Валентина Ольховська показує: все це сиплеться з двоповерхового приміщення станції техобслуговування, з якою вони сусідують – навіть надто тісно.
«Станцію технічного обслуговування збудували 20 років тому. Самовільно захопили цю ділянку і зруйнували наш фундамент для будинку. Зараз ця будівля знаходиться у аварійному стані. Блоки ці висять над головою, вони нічим не закріплені. Коли велика машина їде, усе хитається. Ми боїмося ходити. Крім того, від роботи станції – фактично цілодобовий шум. У дворі неможливо знаходитися. Вони ж тут і фарбують, і антикорозійні роботи проводять, двигуни випробовують. Надмірну шумність навіть визнали спеціалісти із санстанції».

Валентина Ольховська
жителька будинку
За словами жінки, все почалося з того, як власники СТО змусили покинути будинок її матір.
«Я в той час була за кордоном. Матір вигнали з її ж власного будинку, забрали документи на будинок за участі представника з міської ради наче б то для перевірки. Приїхавши із закордону, я повернула матір назад у будинок. Піч була розвалена, вони за цей час усе розваляли. Пустили безхатченків тут спати, у цьому будинку почало рости дерево. Довелося усе відновлювати. Але повернені документи мали виправлення у прізвищах і даних розмірів власності», - розповідає Валентина Ольховська.
Після того жінка звернулася з заявою до УСБУ та УМВС.
«Викладена у заяві інформація вказує на можливі шахрайські дії з боку громадянина Тая В.П. та Франчука В.О. по заволодінню нерухомим майном… та видання дозвільних документів посадовими особами Кіровоградської міської ради на будівництво житлового будинку, в порушення вимог чинного законодавства… Ваша заява направлена до прокуратури Кіровоградської області за належністю», – відповіла тоді СБУ.
В УМВС же тоді зазначили, що у матеріалах «вбачають ознаки організованої злочинної групи», проводиться перевірка та вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження…
«У нього немає права у дворі знаходитися, а він як приватний підприємець бере і на незаконно захопленій землі реєструє своє підприємство. Законних підстав тут знаходитися у них немає», - стверджує пенсіонерка.
 
«На нас тиснуть і погрожують»
Окрім захоплення земельної ділянки, пенсіонерка скаржиться на моральний тиск зі сторони власника СТО. Каже, підприємець Вадим Тай неодноразово писав заяви про тяжкі злочини, які начебто вона вчиняла, зокрема, вбивства. Після кожної такої заяви правоохоронці проводили обшук будинку та забирали документи, стверджує жінка.
«Можете собі уявити, в якому стані ми перебуваємо після такого? Яка це ганьба, який жах! Приходять у двір без ордеру, роблять обшук забирають документи, які треба були на будинок, на ділянку. А потім я нічого не можу довести: «не були», «не знаємо», «все по закону»», говорить пенсіонерка.
Жінка зізнається, що боїться за життя, оскільки тепер на неї не тільки тиснуть таким чином, а уже відкрито погрожують.
«Ввечері 2 березня я тільки вийшла з лікарні, мене вже чекали: двоє у цивільному, двоє у міліцейській формі. Сказали, якщо я не припиню, не заспокоюсь, якщо я не візьму у них гроші і не виїду з цього двору взагалі, мені просто переріжуть горло. Ті, що були у міліцейській формі нічого не сказали, просто стояли біля машини. Нам страшно, чоловіка у домі немає, ми живемо самі, у мене на руках хвора дитина. Я вже боюся навіть вийти у магазин», - зізнається Валентина.
 
Все законно
Власник СТО Вадим Тай у свою чергу стверджує, що станція техобслуговування збудована законно - приміщення зводили за проектом, який затвердили ще у 1999 році.
«У документах це незакінчене будівництво. Хлопці тут роблять машини. На жаль, через цю жінку уся ця справа й відбувається. Ми з нею судимося, є рішення суду. І я не можу нічого добудувати, тому що не маю доступу на свою територію, вона ось тут поставила паркан. Взагалі тут було три договори на купівлю. З усіх 412 м. кв. спочатку купили 1/4 , потім 1/9, і ще згодом 1/4 земельної ділянки. Ділянка була розділена на двох господарів, тобто мати Ольховської і її сестру Тамару. На жаль, з цією господаркою (вказує на Валентину Ольховську – ред.) ми ніяк не можемо домовитися».


Вадим Тай
власник СТО
Власник СТО показує рішення Кіровського районного суду: ділянка у дворі Валентини належить йому. Оскільки жінка перешкоджає доступу до землі, яка належить йому за рішенням суду, він подаватиме позов. Каже, планує на цій території добудувати своє СТО.

Відтак Валентина Ольховська, яка стверджує, що навіть не знала про рішення суду, має право користуватися лише маленькою доріжкою під парканом, а літня кухня взагалі скоро буде знесена: майже весь двір є власністю підприємця…

У обласній поліції зазначають, що за результатами перевірки по заяві жінки в 2007 році рішення щодо відкриття кримінального провадження тоді не було прийняте. Нині ж правоохоронці знову зареєстрували заяву Ольховської й проводитимуть перевірку, зазначила речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.
Переглядiв: 5905
АНАСТАСІЯ  ПАНЧЕНКО
журналіст: АНАСТАСІЯ ПАНЧЕНКО
Facebook Twitter Viber Skype