У Кіровограді планують терміново розробити програму з збереження об’єктів культурної спадщини

09.08.2018 10:24
image

У Кіровограді планують терміново розробити програму з збереження об’єктів культурної спадщини. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в облраді.

Так, у відомстві відбулася робоча зустріч з питання щодо збереження об'єктів культурної спадщини на території області. Нагальна необхідність  зустрічі була зумовлена критичною ситуацією, що склалася навколо збереження об'єктів культурної спадщини, і, зокрема, історико-археологічних знахідок на території області.

Останньою краплею став телевізійний сюжет в ефірі інформаційної програми ‟Вікна”, який містив критику щодо бездіяльності обласної влади із збереження випадково знайденої на території села Лещівка Голованівського району археологічної пам'ятки —  поселення трипільської культури.

  За словами голови облради Олександра Чорноіваненка, наразі в області відсутні  програмні заходи, спрямовані на збереження та популяризацію об'єктів культурної спадщини на території Кіровоградщини, які, у свою чергу, могли стати туристичною ‟родзинкою” територій і справити позитивний вплив на їх економіку.

У підсумку учасники зустрічі  вирішили ініціювати проведення спільної наради з  представниками Кіровоградської облдержадміністрації й науковцями області з метою розробки концепції проекту обласної програми збереження об'єктів культурної спадщини на  2019 і наступні роки й  формування карти  історико-археологічних об'єктів та інших об'єктів культурної спадщини.

 

Переглядiв: 540