У Кіровограді почастішали випадки шахрайства і торгівлі наркотиками. Правоохоронці розповіли про рівень злочинності (ФОТО)

19.07.2017 16:06

На Кіровоградщині та, зокрема, в обласному центрі знизився загальний рівень злочинності у першому півріччі цього року. Проте зросла частка злочинності на 10 тисяч населення.  Про це заявив головний прокурор області Анатолій Коваленко під час координаційної наради з керівниками правоохоронних органів та управлінцями регіону сьогодні, 19 липня, повідомляє DOZOR.

«На сьогодні у нас є деякі позитивні напрацювання правоохоронців за перше півріччя. Впродовж останніх кількох років спостерігається зниження загального росту злочинності до 4%. Зменшилися на 32% злочини проти життя, зменшилася кількість тяжких злочинів майже на 22%. Але хоча загальна динаміка йде до зменшення рівня злочинності, на окремих напрямках ситуація потребує покращення. Так, рівень злочинності в області на 10 тисяч населення стабільно вищий, ніж загальнодержавний і становить 110 правопорушень проти 75 по державі. Залишається незадовільною ситуація щодо розкриття кримінальних правопорушень. Нерозкритими залишаються більше 60% таких правопорушень», - повідомив Анатолій Коваленко.  
image

За словами головного прокурора області, майже на 7% зросли злочини середньої тяжкості. Збільшилася також кількість злочинів проти власності на 1,6%. Причина - соціальна напруга в регіоні та незайнятість населення, малозабезпеченість.

«Прикладом є випадок у Бобринецькому районі, де неповнолітній, який ніде не навчається та не працює, з метою придбання продуктів харчування та цигарок проник до приватного домоволодіння і викрав три каструлі на суму 740 гривень. Ця дитина була не зайнята ні в школі, ні роботою. З боку правоохоронних органів, як і місцевого самоврядування, не було жодних дій. Дитина з неблагополучної родини, і проживала не вдома, а у сусідів, які дозволили жити у господарській споруді. Таких прикладів достатньо багато, це стосується не тільки дітей. Основна причина -  недостатня матеріальна забезпеченість і незайнятість людей у вільний час, зокрема, молоді», - зазначив заступник головного прокурора області Андрій Рудницький.
image

За його словами, кількість розбійних нападів на території області зменшилася. Однак в таких районах, як Бобринецький, Кіровоградський, Долинський та Онуфріївський  потребує покращення ситуація щодо розкриття цих злочинів.

«Зросла кількість шахрайств майже по всіх районах. На 49% зросла кількість правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Найбільше частка таких злочинів зафіксована у Кропивницькому, Олександрії, Знам’янському та Світловодському районах. З цих злочинів – одне з ознаками організованої діяльності», - додав Рудницький.
image
«Незважаючи на щомісячні відрядження працівників поліції до зони АТО та на профілактичні заходи у інших регіонах держави, Головне управління Нацполіції вживає заходи щодо збільшення кількості патрульних нарядів та наближення їх до найбільш криміногенних місць, - зазначає в свою чергу заступник очільника обласної поліції Дем’ян Таршин. -Стосовно вуличної злочинності хочу сказати, що в публічних місцях області скоєно 490 кримінальних правопорушень, що на 2,2% менше, ніж минулого року. Більш, ніж на 4% знизився рівень злочинів середньої тяжкості. Ще одним дієвим заходом є слідкування за правопорядком за допомогою камер відеоспостережень. На жаль, лише в 10 районах області такі камери встановлені. Запис з них йде до чергових частин органів поліції та органів самоврядування».
«Слід також  зазначити, що протягом поточного року розглянуто більше, ніж  28 тисяч заяв та повідомлень, що в свою чергу зменшило навантаження на дільничних офіцерів поліції. Як наслідок, кожен дільничний в поточному році розкрив 6 і більше  злочинів. Це при тому, що їх штатна чисельність зменшилася на 66 посад», - зауважив Таршин.
image
image
image
image
Переглядiв: 1849