У Кіровограді посол Німеччини висловив думку щодо можливого продажу землі  

19.07.2018 15:10
image

Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель, який вперше відвідав Кіровоградщину, висловив нерозуміння впровадження мораторію на продаж землі під час зустрічі з головою ОДА Сергієм Кузьменко сьогодні, 19 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, посла зацікавило питання щодо запровадження ринку землі в Україні та Кіровоградській області, зокрема, оскільки Кіровоградщина є аграрним регіоном.

«Це дійсно фундаментальне рішення, яке дасть можливість приватному капіталу займатися сільським господарством. Питання не зовсім у ринку землі, воно має історичні традиції. Для нас земля – це не просто чорнозем, а територія, на якій живемо. І для багатьох є аксіомою те, що земля не може бути товаром, який можна продати. І такої думки дотримується багато людей, які думають, що приїдуть ті, у кого грошей більше і скуплять у них землю. Але залишатися у тому стані, в якому знаходиться ситуація з землею ми більше не можемо, оскільки ми порушуємо Конституцію, не даючи людям розпоряджатися своїми землями, які вони отримали від держави. Держава не завжди може бути ефективним власником землі», - пояснив німецькому послу Сергій Кузьменко.
image
«Таке емоційне ставлення до землі є не лише в українців, а у жителів багатьох країн, однак низка країн все ж знайшли якісь ефективні рішення цієї проблеми. Я дуже позитивно здивований, що ви реально ставитеся до відкриття ринку землі. Я думаю, що в тих областях, які мають справу з сільським господарством, люди мають краще ставлення до цього. Я належу до тієї групи людей, які сперечаються з українськими політиками, зокрема, з пані Тимошенко. Мені важко дивитися на те, що потенціал для економіки України, який криється в землі, просто не розкривається і не активується і люди не можуть розпоряджатися своїми землями. Я не можу зрозуміти побоювань людей і як можна обходити умови законопроекту, який забороняє продаж землі іноземцям та обмежує площі земель, які можна придбати», - зазначив Ернст Райхель.
image
Переглядiв: 1488