У Кіровограді представили нове меню для школярів (ФОТО)

23.01.2018 15:37
image

В обласному центрі у школі №6 представили нове експериментальне меню для учнів кіровоградських шкіл сьогодні, 23 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, начальник управління освіти Лариса Костенко в коментарі сайту DOZOR повідомила, що нове меню запровадили з 15 січня у всіх школах міста.

«Ми його започаткували з 15 січня. Перші тестові результати будуть 15 лютого, щоб і батьки, і діти висловили своє враження. Ми приймаємо пропозиції. Це меню експериментальне, воно підлягає удосконаленню. Плануємо створити два меню, з яких заклади будуть обирати, чим годувати учнів, тобто заклад може експериментувати. Раніше батьки скаржилися, що діти не їдять гарніри, тому ми вирішили 5 з 10 днів давати їжу, яку полюбляють діти, а саме булочки, гамбургери, сосиски, бутерброди. Це меню погодили санітарні органи, медичні заклади, дієтологи», – розповіла Костенко.

Натомість голова Батьківської ради міста Олена Бринза висловилася, що меню не настільки досконале, як про це говорить влада.

«Усе дуже апетитно виглядає, але головне, щоб за якістю і зовнішнім виглядом обіди дійшли до школи. Тут, звісно, усі старалися, тому що знали, що прийдуть гості. Наше завдання прослідкувати, щоб обіди були якісними і у школах. До того ж пропозиції щодо меню можна протягом трьох тижнів надсилати до управління освіти. Є певні зауваження щодо сніданків пільговиків, оскільки це фактично один бутерброд і він далеко відрізняється від тих сніданків, які зараз презентують. Треба шукати способи доплати батьками чи збільшення фінансування. До того ж, насправді, моя донька після презентації нового меню у своїй школі сказала відверто, що їй не дуже сподобалося на смак», – поділилася Олена Бринза.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2077