У Кіровограді презентували проект "Баба Єлька"

20.07.2018 12:19
image

В обласному центрі презентували проект „Баба Єлька”, у рамках якого організатори збирають старовинні пісні, вишиванки, килими, рушники з вишивками у бабусь і дідусів сьогодні, 20 липня. Про це під час прес-конференції повідомили організатори, інформує медіапортал DOZOR.

Так, етно-виконавиця Світлана Буланова, журналіст Вікторія Семененко і редактор „Нової газети” Інна Тільнова  влаштовують експедиції до бабусь і дідусів Кіровоградщини задля зібрання певних скарбів, які залишилися з давніх часів. 

”У нас спільна мрія і коріння, ми усі з Маловисківщини. Для мене цікаво зібрати пісні, техніку співу, нові тексти, яких я ще не чула, і танці. Крім того, я хочу зібрати традиційний одяг, картини, рушники у нашій області, щоб мати загальне уявлення про те, який вид вишивки і техніки був головним. А Вікторія Семененко збирає історії кохання дідусів і бабусь, а потім пише оповідання”, - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR етно-виконавиця Світлана Буланова. 
image
image

Локацією першої експедиції організатори обрали село Розсохуватка Маловисківського району.  

”13 липня ми о восьмій ранку виїхали і додому повернулися після обіду. Це було вперше, тому ми не знали скільки часу ми витратимо на одну локацію. З бабусями і дідусями потрібно налагоджувати контакт, а, можливо, навіть сісти за стіл з ними разом. Нам бабусі дуже багато пісень співали, але для себе я обрала 3 пісні, яких я раніше навіть не чула”, - додала Світлана Буланова. 
image

За словами етно-виконавиці, скарби, які вони збиратимуть на експедиціях, можна буде розмістити у етно-світлиці, яку планується створити, якщо знайдеться приміщення.

Бажаючі запросити організаторів проекту до знайомих бабусь і дідусів можуть звертатися до редакції „Нова газета” або писати на офіційну сторінку у Фейсбуці  Баба Єлька.

 

Переглядiв: 1886