У Кіровограді презентують збірку історій про тяжкохворих людей

21.09.2017 10:06
image

У обласному центрі волонтери працюють над збіркою історій про людей з тяжкими  хворобами. Про це повідомляє куратор створення збірки, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Вікторія Семененко, інформує DOZOR.

Головна мета збірки - привернути увагу до проблем у паліативній допомозі.

За інформацією, до збірки ввійдуть художні твори десяти місцевих авторів, зокрема, «Такий діагноз» Анастасії Дзюбак, «Можна я буду плакати?» Євгенії Ткаченко, «Дівчинко, живи!..» Вікторії Семененко,  «Метелики взимку не живуть» Наталки Бардалим, «До встречи на небесах…» Наталі Селецької та інші.  Візуальну частину збірки представлять художні роботи молодої художниці Анастасії Шкоди.

«У своїх історіях автори покажуть боротьбу за життя, відсутність і важливість психологічної та моральної підтримки, проблеми із призначенням знеболення, самотність, «парасольку» доброти, «парасольку» співчуття. Усі твори об’єднані у збірці під назвою «Парасолька» -  це всесвітній символ паліативної допомоги.  Збірка перебуває на завершальному етапі. Її презентація відбудеться у жовтні з нагоди Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги, про що організатори повідомлять завчасно», - каже Вікторія Семененко.

Довідково:

Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» реалізовує інформаційну кампанію щодо актуалізації вирішення проблем в сфері паліативної допомоги в рамках проекту «Кропивницький, #ЗнімайРожевіОкуляри за підтримки МФ «Відродження».

Фото korrespondent.net

Переглядiв: 853