У Кіровограді приміщення закритого коледжу віддали в оренду майбутнім медикам

22.04.2018 11:37
image

У приміщенні колишнього кіровоградського коледжу статистики, що на вулиці Юрія Коваленка (колишня Маршала Конєва), незабаром навчатимуться студенти Донецького медичного університету. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив начальник департаменту освіти Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський.

«Це питання вирішувалося попередньо. Торік питання по коледжу статистики вирішувалося на початку навчального року. Коледж статистики припинив своє існування у зв’язку з тим, що не відбувається набору в тій мірі, в якій треба, щоб закладі діяв, як окремий. Дійсно, приміщення планується для використання національним медичним університетом», - розповів Таборанський.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Олега Рибальченка, потреба у додатковому  корпусі  для студентів-медиків виникла через збільшення кількості студентів медичного вишу.

«Ми сприяли тому, щоб медичний університет мав змогу розташуватися у корпусі цього приміщення, а далі керівництво вишу вирішуватиме, коли завершаться ремонтні роботи та коли вони розпочнуть там навчатися», - зазначив Рибальченко.
«Будівлю коледжу статистики беремо в оренду терміном на 10 років. Зараз там триває ремонт, у який вже вклали 500 тисяч гривень. Ми вже відновили систему опалення, освітлення, санвузли, подачу води та каналізацію. Працюємо над внутрішнім оздобленням аудиторій. Там будуть розміщені кафедри гуманітарних наук, БЖД, мікробіології, але це не остаточний список кафедр. С 1 травня на 2 та 3 поверсі розпочнуть навчатися студенти. Повністю навчальний процес у всіх аудиторіях розпочнеться з 1 вересня. Плануємо привести до ладу і прилеглу територію та зробити її окрасою міста», - розповіла речник Донецького медичного університету Ірина Полулях.

Фото uc.kr.ua

Переглядiв: 2334