У Кіровограді продаватимуть новий сорт соціального хліба

07.03.2017 09:35

image

У обласному центрі невдовзі замінять хліб ІІ сорту «Златопіль» на новий «Козацький». Про це під час  прес-конференції у міськраді повідомила директор підприємства «Кіровоградхліб-2014» Владлена Умнова сьогодні, 7 березня, повідомляє DOZOR.

«Зараз ми працюємо над розробкою нової рецептури, бо працюємо згідно ГОСТу. Ми хочемо створити масовий соціальний сорт хліба. Вже від завтра люди не зможуть купити хліб, де міститься сировина ІІ сорту, тому що на цей сорт дефіцит, не тільки у нашого підприємства. Масовий хліб «Златопіль», наприклад, містить у складі сировину ІІ сорту, і ми не можемо його випускати тому, що об’єми сировини суттєво зменшилися. Тепер ми будемо випускати новий сорт хліба «Козацький формовий», але він буде не пшеничним, а житньо-пшеничний, з мукою І сорту. Це вимушений крок. Ціна на нього буде 8, 40 гривень», - повідомила Умнова.

За словами Владлени Умнової, новий сорт хлібу буде якіснішим та кориснішим для вживання, ніж «Златопіль».

«Рецепетура цього хлібу є кращою. Як тільки хліб з’явиться на прилавках, протягом тижня ми проведемо дегустації у всіх точках продажу. Вага такого хлібу буде, як і у «Златополя» - 750 грамів», - додала директор підприємства.

Як повідомляв DOZOR, до кінця березня в обласному центрі на 20% зросте ціна на хліб від місцевого виробника «Кіровоградхліб». Як повідомила директор підприємства Владлена Умнова, причинами підвищення цін на хліб стало подорожчання цін на енергоносії та сировину.

«Основним аргументом підвищення ціни на хліб є здорожчання головної сировини – муки. З кінця минулого року ціна на неї підвищилася на 20%. Також підвищився газ. Ціна на нього підвищувалася щомісячно з вересня минулого року.  До того ж підвищилася заробітна плата. Але поки що підприємство утрималося від масового скорочення персоналу, незважаючи на підвищення мінімальної зарплатні. На сьогодні на підприємстві працює 350 чоловік», - повідомила Владлена Умнова.

 

 

Переглядiв: 1358