У Кіровограді спиляли тополі. Нових дерев можуть не насадити (ФОТО)

08.02.2018 10:06
image

В обласному центрі біля житлового будинку №7 на вул. Соборній працівники підприємства «Єлизавета» спиляли дві пірамідальні тополі сьогодні, 8 лютого. Про це повідомляє DOZOR.

За словами екозахисниці Надії Паливоди, яка разом з активістами влаштувала акцію з цього приводу, підстав для повного знищення дерев не було.

«Проблема в тому, що на ділянці було три дерева, вони здорові. Людина, яка хоче там поставити тимчасову споруду чи забудову, має сплатити гроші до бюджету за орієнтовну вартість цих дерев.  А натомість виїжджає комісія і погоджує вирубку цих дерев, бо вони нібито аварійні. Згідно з документами, заявником на зніс цих дерев є ОКПВ «Дніпро-Кіровоград», бо там знаходиться їх колодязь. Лише одне дерево знаходиться близько до нього, але два інших –ні. Крім цього, дерева здорові, це видно і по зовнішнім ознакам , і по зрубам. Обурює те, що ніякої компенсації за те, що дерев не буде, місто не отримає. Ми провели акцію для того, щоб привернути увагу усіх до того, що зелені насадження у місті знищують, це не перший випадок  і не десятий», - говорить екозахисниця Надія Паливода.

Натомість у міськраді стверджують, що дерева дійсно заважали конструкціям ОКПВ «Дніпро-Кіровоград».

«Відповідно до висновку, дерева знаходилися у незадовільному стані, крони мали сухі та засихаючі гілки, коріння руйнували  каналізаційний колодязь і трубопровід. Ці дані з акту обстеження каналізаційних мереж «Дніпро-Кіровоград». Був акт, що ці дерева дійсно руйнують мережі, також вони встановили факт всихання дерев, була небезпека їх падіння біля житлового будинку, тротуару. Імовірно, на цьому місці нових не посадять. Зараз ми підприємствам направляємо листи -  і головному управлінню ЖКГ, і КП «Благоустрій», щоб вони розробляли проекти і схеми щодо насадження нових дерев, щоб вони це погоджували з відповідними службами, які мають комунікації по місту», - розповів головний спеціаліст сектору екології міськради Олег Захарченко.

Нагадаємо, вчора в  обласному центрі відбулася акція, спрямована на захист від обрізки каштанів на вулиці Короленка.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2823