У Кіровограді стартував кінофестиваль Lampa.doc (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12.08.2017 10:19
image

У Кіровограді на Театральній площі почався триденний фестиваль документального кіно під відкритим небом Lampa.doc ввечері 11 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

Понад сто кіровоградців прийшли на перший вечір перегляду документальних фільмів. Програма передбачала показ чотирьох стрічок.

"Головна мета фестивалю - це популяризація документального кіно та децентралізація мистецтва. Це спроба зруйнувати міф,  що документалістика -  це щось нудне, що це пропаганда. Фестиваль проходить у шести містах країни і кожному з цих міст обирається локація, яка має історичне значення. Наприклад, у Луцьку це був луцький замок, в Умані  - територія заповідника біля монастиря XVIII століття. Коли мені запропонували провести захід у театрі та біля нього, мені це все неймовірно сподобалося і я не бачила сенсу шукати інше місце", - розповіла голова фестивалю документального кіно Lampa.doc Наталія Красильникова.

У програмі фестивалю є фільми, які вже мають Міжнародні нагороди кінематографу та є потенційними номінантами кінопремії "Оскар".

За словами організаторів, 12-13 серпня з 18.00 до до 21.00 у приміщенні театру відбудуться майстер-класи з українськими режисерами, продюсерами документального кіно, які розкажуть про особливості створення такої стрічки.

"Є невеликий освітній блок, у рамках якого проведуть декілька лекцій про документальне кіно. Режисери,  продюсери та редактори журналів розкажуть, що відбувається в українському кіно. Буде можливість розпитати режисерів представлених стрічок про особливості зйомки,  вибору теми і просто поспілкуватися з ними. Можливо хтось захоче знімати кіно,  тому що документальне кіно може зняти кожний і кожний може стати героєм документального кіно, тому що кожна людина цікава", - додала Наталія Красильникова.

У суботу та неділю з 21.00 на Театральній площі продовжиться показ фільмів українського та польського виробництва. Вхід вільний.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1577