У Кіровограді стрімко зріс рівень злочинності: грабують квартири, магазини і погреби

23.02.2017 16:12

imageНа Кіровоградщині та,  зокрема, в обласному центрі рівень злочинності за минулий рік зріс у порівнянні з попереднім. Така тенденція спостерігається вже третій рік поспіль. «Левова» частка злочинів – це правопорушення проти власності. Про це заявив головний прокурор області Анатолій Коваленко під час координаційної наради з керівниками правоохоронних органів та управлінцями регіону сьогодні, 23 лютого, повідомляє DOZOR.

«Третій рік рівень кримінальних правопорушень стрімко зростає. Якщо в 2014 році в області було 164 злочини на 10 тисяч населення, в 2015 – 178, то за минулий рік – 191 злочин. 75% від усіх кримінальних порушень становлять злочини проти на власності: крадіжки, грабежі, розбої», - зазначає Анатолій Коваленко.

За словами головного прокурора області, значно зросла кількість дрібних крадіжок. Так, майже 600 крадіжок скоєно з магазинів, де продаються продукти та алкоголь. Зафіксовано майже по дві тисячі крадіжок з погребів та металу з домоволодінь, півтисячі - з авто.

«Маємо ріст по всіх категоріях. Що треба робити? Посилити роботу патруля. Натомість патруль виведений з місця дислокації. Чекаємо наказу новопризначеного керівника Нової поліції, який відновить систему єдиної дислокації. Ще один інструмент - відеоспостереження. У Кропивницькому  та Олександрії встановлено по три відеокамери, у Новоукраїнському районі – жодної, і ви хочете зменшити рівень злочинності? Кошти у місцевих бюджетах є. Вимагаю співпраці з керівниками місцевого самоврядування», - звернувся до керівництва обласної поліції головний прокурор Кіровоградщини.

У свою чергу очільник обласної поліції Сергій Кондрашенко констатує, що зростання рівня злочинності в регіоні має місце, проте підвищення показників свідчить і про більш якісну роботу правоохоронних органів.

image

«Те, що ми зараз знаходимося на 23 місці по реєстрації злочинів на 10 тисяч населення, має дві сторони медалі. Справа в тому, що у нас відбувається абсолютно повна реєстрація усіх заяв і повідомлень від громадян. Це наша принципова позиція. Наприклад, у Вінницькій області, яка є набагато більшою, показник реєстрації злочинів значно менший, ніж на Кіровоградщині. Не хочу нічого поганого казати про колег, але така ситуація свідчить про приховування злочинів», - зазначив Кондрашенко.

image

image

image

image

Переглядiв: 2131