У Кіровограді урочисто розпочався фестиваль дитячої творчості (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12.05.2017 13:52
imageУ обласному центрі біля краєзнавчого музею розпочався фестиваль дитячої творчості, організований галереєю «Єлисаветград» сьогодні, 12 травня. Про це повідомляє DOZOR.

За інформацією адміністратора галереї Ольги Краснопольської, цьогоріч у заході взяли участь біля 500 дітей з навчальних закладів міста.

«Наразі у фестивалі беруть участь учні більшості міських загальноосвітніх закладів, художньої школи імені Осмьоркіна, ДЦЮТів. Фестиваль триватиме кілька годин. На дітей чекають майстер-класи від художників-учасників пленеру. Учасники фестивалю писатимуть видатні місця, які тут знаходяться, зокрема, будинок Барського і лікарню Гольденберга», - повідомила у коментарі сайту DOZOR Ольга Краснопольська.

З вітальним словом до дітей з нагоди відкриття фестивалю звернувся народний художник України Анатолій Горбенко, який народився та виріс у Кіровограді, а наразі проживає в Одесі.

«Я приїжджаю у своє рідне місто і для мене це мрія-побачити цю красу, ці вулиці. Вчора у нас була екскурсія по місту, і, вірите, я знайшов для себе казку. Тут чудова архітектура. Ви будете також приїжджати сюди та пишатися тим, що ви тут росли та навчались. Бажаю вам, щоб вами пишався Кіровоград»,-  звернувся до учнів Горбенко.
«Я хочу сказати, що наше місто поступово стає культурним майданчиком. Фактично кожного дня відбуваються змагання, фестивалі. Ми вийшли сьогодні сюди, щоб наблизити культуру до наших дітей. Щиро вдячний дітям за те, що прийшли сюди з посмішками і натхненням», - звернувся до дітей організатор виставки Микола Цуканов.

За словами художниці з Києва Світлани Аношкіної, яка є учасником пленеру, архітектура міста її вразила і вона вже визначилася з об’єктом, який з’явиться на її полотні.

«Малюю Преображенський собор, тому що мені сподобалася ця будівля. Також даю поради дітям, які підходять до мене, ділюся секретами художників. Сьогодні також я відвідала музей імені Олександра Осмьоркіна, цей художник мені подобається з дитинства. Побачила багато цікавого, дивилася на його роботи і здобула натхнення, захотілося творити, малювати далі. Планую завершити роботу над своєю картиною вже сьогодні», - повідомила у коментарі сайту DOZOR Світлана Аношкіна.
image

Крім цього, для учасників заходу діють різноманітні цікаві майстер-класи, зокрема, з малювання та ліплення. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1407