У Кіровограді в 11 раз відбулася акція «Ніч музеїв» (ФОТО)

20.05.2018 11:14
image

В обласному художньому музеї водинадцяте пройшла акція «Ніч музеїв» 19 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, у залах на кожному поверсі закладу діяли тематичні локації, зокрема, майстер-класи з плетіння волосся, макіяжу, вишивки, бодіарту та мехенді.

Перед гостями заходу також виступали вихованці музичної школи ім. Мейтуса, а у літературно-поетичному салоні присутні мали змогу послухати вірші.  Також у залі західноєвропейського мистецтва дівчата могли поринути у давнину та відчути себе у іншому образі за допомогою перевдягань у довгі сукні та сарі. 

«Ця зала в нас для творчості та змін, тут знаходиться локація-фотостудія «Відчуй себе іншою». Ми влаштували майстер-класи зачісок та макіяжу. Також, щоб дівчата відчули себе зовсім інакше, ми їх переодягали та робили фото на пам’ять», - розповіла волонтер акції «Ніч у музеї» Євгенія Ткаченко. 

Крім того, біля художнього музею розгорнули виставку-ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, креативного дизайну та предметів вжитку «Hand - made дива». В рамках Дня вуличної музики діяла концертна програма «Вільний мікрофон» за участю виконавців найрізноманітніших музичних стилів, зокрема, гуртів «Dry Хмара», «Партизан-Бенд», «Само собою», сольних виконавців Марії Моренко, Єви Ящук, Максима Кушніра та Софії Белик. 

«Ми отримали вітання від галереї «Єлисаветград» не просто з Міжнародним Днем музею, який ми святкували вчора, а й з акцією «Ніч музеїв». Також нас привітали від департаменту культури, туризму і культурної спадщини ОДА. Наші співробітники Світлана Ніколенко, Ніна Дудка і Наталя Колеснікова отримали відзнаки як професіонали», - зазначила директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко-Суханова. 
image
image
image
image
image
Переглядiв: 917