У Кіровограді від отруєння загинули дві сотні собак (ВІДЕО)

18.06.2018 14:23
image

В обласному центрі за кілька тижнів потруїли близько дві сотні безпритульних і домашніх собак. Про це повідомляється у випуску ТСН, інформує медіапортал DOZOR.

Так, щоранку в різних мікрорайонах міста місцеві жителі виявляли трупи тварин. Зловмисники ховали отруту в ковбасі або хлібі, з’ївши які тварини помирали в муках. Десятки собачих трупів знаходили на дитячих майданчиках та квітниках.

«Прикро, що вбивають тих собак, які найбільш приручені. Вони добрі, вони нам довіряють, а люди до них підходять з отрутою, а вони її їдять», - каже жителька міста Римма Медведь.
«Ми самі їх закопували, оскільки комунальники прибирають сміття, а ніхто трупи не забирає. Діти ходять, переступають, але ніхто собак не прибирає», - стверджує кіровоградка Тетяна Біловод.

Власники тварин стверджують, що вже бояться виходити з домашніми улюбленцями на вулиці. Отруту розповсюджують вночі, і жителі міста підозрюють в отруєнні тварин комунальників. Натомість помічник міського голови Андрій Лейбенко стверджує, що наказів отруювати тварин від міської влади не було.

За словами речника обласної поліції Віталіни Бевзенко, наразі  відкрито три кримінальні справи за фактами жорстокого поводження тварин.

«Проводяться заходи по встановленню осіб, причетних до скоєння правопорушень,перевіряються особи, які раніше зверталися до поліції із заявами про те, що їм заважають безпритульні тварини», - повідомила Віталіна Бевзенко.

Наразі зоозахисники планують встановити цілодобове чергування для того,щоб упіймати злочинця. 

Нагадаємо,в обласному центрі у мікрорайоні Новомиколаївка труїли безпритульних собак.   

Нагадаємо, у Кіровограді на дитячому майданчику знайшли отруєних собак.  Також на вулиці Жадова у січні цього року потруїли безпритульних тварин.  

Як повідомляв DOZOR,  наприкінці минулого року також на вулиці на вулиці Жадова невідомий чоловік труїв собак. 

Читайте також: Чому поліція не може знайти винних у масовому отруєнні собак у Кіровограді.

Переглядiв: 4447