У Кіровограді відбудеться масштабний освітній фестиваль

17.04.2018 09:14
image

В обласному центрі на базі льотної академії та гімназії імені Тараса Шевченка відбудеться освітній СТЕМ-фестиваль 20-21 квітня. Про це під час прес-конференції повідомила представник академії Ольга Кузьменко сьогодні, 17 квітня, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, фестиваль проходитиме у низці областей. До участі у фестивалі, який відбудеться у Кіровограді, долучаться освітяни не лише з навчальних закладів області, а й з інших міст України.

«Ми вже проводили такий фестиваль. Але у квітні буде більш масштабний захід. Він спрямований на батьків з дітьми, викладачів. СТЕМ – це поєднання чотирьох складових: математики, інженерії, технології та науки. На базі льотної академії створено СТЕМ –центр, який займається методичними розробками даної технології навчання. В рамках заходу відбудуться семінари, а також буде виставкова частина. Фестиваль буде цікавий усім. Також буде проходити марафон СТЕМ-уроків», - розповіла Ольга Кузьменко.

Початок заходу 20 квітня о 10:00 на базі льотної академії.  О 13:00 розпочнуться заходи в гімназії імені Тараса Шевченка.

Довідково:

STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.

STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

Переглядiв: 755