У Кіровограді відбулося „Свято Білої Квітки” (ФОТО)

03.06.2018 11:52
image
В обласному центрі на подвір’ї Благовіщенського храму, що біля пам’ятника Ангелу-охоронцю, відбулася акція благодійності і милосердя „Свято Білої Квітки”. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 
 
Так, на подвір’ї храму діяли майстер-класи, дітей розважали шоу з мильними бульбашками, а також байкери та активісти клубу велолюбителів „Там де ми”, акробатичний балет „Три з половиною” та група силового жонглювання „Дай Бог здоров’я”.
 
”Другий рік поспіль ми беремо участь у цьому святі. Ми представляємо майстер-клас з виготовлення літньої позитивної листівки, яку діти зроблять самі, та потім зможуть подарувати другу або ж подрузі”, - розповіла завідуюча відділу підліткового читання обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка Алла Сергієнко.  
 
Також на подвір’ї діяв благодійний ярмарок, на якому гості заходу могли купити, зокрема, солодку вату, солодощі та компот. Крім того, усі бажаючі могли сфотографуватися біля фотозони „Біла Квітка”.
”Сьогодні ми хотіли, щоб усім гостям було весело, радісно та цікаво. Безумовно, благодійний ярмарок збирає кошти на допомогу діткам. Зараз ми обираємо адресну допомогу та допомагаємо декільком дітям з лікарні. У нас діти запрошені з декількох шкіл-інтернатів нашого міста, з недільних шкіл та з селища Рівне Новоукраїнського району”, - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR протоієрей Євген Назаренко. 
Для гостей заходу виступали народний ансамбль бального танцю „Конвалія”, хор Кіровоградського музичного коледжу, духовний оркестр „Сурми Єлисавета” Кіровоградської музичної школи ім. Ю. Мейтуса, Вокально-хорова студія „Глорія” та учні недільної школи.
”Минулі роки акція проходила у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Ми обирали одну з лікарень, збирали кошти під час святкування та купували те, чого потребувала саме ця лікарня. Пізніше ми ось вирішили разом із протоієреєм Євгеном Назаренко проводити акцію у Благовіщенському соборі. Ми привезли кілька сотень солодких подарунків, щоб кожен отримав пакунок у це свято”, - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR виконавчий директор громадської організації „Православна просвіта” Антоніна Павловська. 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image


Фото надані Благовіщенським собором

Переглядiв: 1330