У Кіровограді відбулося «Свято Білої Квітки» та благодійний ярмарок (ФОТО)

08.06.2017 09:47
image

У обласному центрі на подвір'ї Благовіщенського храму, що біля пам'ятника Ангелу-охоронцю, відбулася акція благодійності і милосердя «Свято Білої Квітки» сьогодні, 8 червня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, у заході взяли участь близько сотні вірян, родини учасників АТО та діти з обмеженими фізичними можливостями.  Розпочався урочистий захід з молитви за мир. Потім перед гостями акції виступили дитячі хорові колективи, військовий духовий оркестр та хореографічні колективи.

За словами настоятеля храму,  протоієрея Євгенія Назаренка, цьогорічний ярмарок присвячений тяжкохворим дітям та військовим АТО, які проходять лікування у кіровоградському обласному госпіталі.  

««Свято Білої Квітки» народилося 20 років тому з маленького свята на території Преображенського храму. Потім, 15 років тому, до свята долучилася організація «Православна просвіта» і захід набув масштабності. Взагалі акція ще 100 років тому існувала у Європі і у імперські часи у нас. На території нашого храму захід проводиться вже три роки. Зараз у акції беруть участь бібліотеки, торговельні заклади, музична школа, також до нас завітали діти з недільних шкіл міста Помічна, а також дитяча та юнацька бібліотеки. Головна мета свята – благодійність. Раніше ми збирали кошти лише на потреби тяжкохворих діток, але протягом останніх років ми також проводимо ярмарок та збираємо кошти для воїнів АТО, які лікуються у госпіталі», - повідомив у коментарі сайту DOZOR Євгеній Назаренко.

На благодійному ярмарку представлені храмова випічка, монастирська продукція, книжки, сувеніри, ікони ручної роботи, солодощі та багато іншого. 

«Ми беремо участь у сьогоднішньому ярмарку, щоб допомогти 12-річному Дмитру Яровому, якому діагностували хронічну хворобу нирок та анемію. Він живе у Добровеличківському районі. Лише на обстеження потрібно близько 4 тисяч доларів. Тут є ікони, вишиті бісером, Дмитрик створює їх самостійно. Сподіваємося на його зцілення», - повідомила учасниця благодійного ярмарку, бабуся тяжкохворої дитини Меланія Погорєла.

Крім цього, в рамках акції для дітей діяли майстер-класи з ліплення, малювання та вирізання фігурок з паперу.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1451