У Кіровограді відкрилася масштабна виставка творів лауреатів премії Паученка (ФОТО)

20.03.2018 14:08
image

В обласному центрі в художньому салоні відбулося відкриття виставки творів архітекторів, геральдистів та митців декоративно-прикладного мистецтва, відзначених обласною премією ім. Якова Паученка сьогодні, 20 березня. Про це повідомляє DOZOR.

За інформацією, виставка охоплює роботи з 2003 по 2018 рік та проводиться вперше на Кіровоградщині. Визначення лауреатів премії відбулося на початку березня, і через відсутність робіт в номінації «Архітектура» та Декоративно-прикладне мистецтво» премію присудили лише в номінації «Геральдика та вексилологія».

«Ім’я Якова Паученка - це ім’я нашого міста. З цим іменем пов’язане його обличчя. Впевнений, що в наступні роки ми повинні мати у всіх трьох номінаціях переможців, оскільки в цьому році представлена була лише одна номінація. Ми чекаємо на архітектурну складову, на прикладне мистецтво», - сказав заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

За словами заступника голови правління обласної спілки архітекторів Юрія Пенязя, наразі в області налічують 19 фахівців, які мають сертифікати на розробку об’єктів архітектури, але оскільки країна переживає складний період, архітекторам не вдається творити у повному об’ємі.

«Цього року художники і архітектори зробили паузу, певно так має бути. Це не означає, що вони не працюють. Виставка всеохоплююча, представлена трьома складовими мистецтва – архітектури, мистецтва, геральдики. Ми маємо пишатися нашим потенціалом, який не гірший, ніж в Києві чи у Харкові», - зазначив голова обласної спілки художників Андрій Хворост.

За інформацією, виставка триватиме у художньому салоні протягом місяця.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1156