У Кіровограді відкрився фестиваль дитячої творчості (ФОТО)

11.05.2018 11:19
image

В обласному центрі перед будівлею обласного краєзнавчого музею відкрився щорічний фестиваль дитячої творчості сьогодні, 11 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, фестиваль проводиться у місті вже втретє. Засновником фестивалю є галерея «Єлисаветград».

«Цього року ми проводимо фестиваль спільно з міським управлінням освіти, відділом культури та художньою школою імені Олександра Осмьоркіна. Кожного року кількість учасників збільшується. Цьогоріч розширилася і географія учасників – є представники з Миколаєва, Києва. Це свідчить про те, що фестиваль набирає обертів. Сьогодні діти мають завдання – намалювати натюрморт, а також змалювати квіти, які квітнуть перед ними, біля будівлі музею», - розповів власник галереї «Єлисаветград», співорганізатор фестивалю Микола Цуканов.

Цьогорічний фестиваль зібрав понад півтисячі дітей. Під час виконання творчого завдання, діти мають змогу скористатися порадами відомих місцевих художників – Анатолія Шаповалова, Валерія Давидова, Андрія Хвороста. Крім цього, в рамках заходу для учасників виступили з концертом учні творчих колективів низки шкіл міста, також проводяться творчі майстерні. Усі бажаючі мають можливість сфотографуватися з ростовими ляльками, а після обіду на учасників чекає ігрова програма.

«Я без роздумів взяла участь у фестивалі. Мені цікаво дізнатися нових художників, побачити нові роботи, навчитися чомусь новому.  Я з дитинства люблю малювати, займаюся вже зараз цим серйозно і не бачу себе в іншій справі. Думаю, що можу займатися улюбленою справою і вона приноситиме мені задоволення», - каже учениця 2-Б класу художньої школи Ірина Загребельна.  

За словами художника Валерія Давидова, найголовніше у даному заході для дітей – відчуття свята.

«Колись я працював у художній школі. Мені було цікаво, що представили учні цього закладу. Але найголовніше, що діти вже беруть участь  у даному святі, сам процес роботи. Зараз задача дітей – передати потенціал цього радісного заходу, попрацювати з фарбами та передати усі почуття в своїх роботах. Дуже важливо створювати відчуття радості та свята кожного дня, не лише для художників, а для своїх рідних та близьких», - зазначив старший викладач мистецького факультету ЦДПУ імені Володимира Винниченка Валерій Давидов.

За інформацією, по завершенню написання картин відбудеться конкурс, за результатами якого, переможці найкращих творчих робіт отримають призи.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1111