У Кіровограді відкрився інформаційний центр Європейського Союзу (ФОТО)

05.03.2018 17:46
image

В обласному центрі на на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка відбулося відкирття Інформаційного центру Європейського Союзу сьогодні, 5 березня. Про це повідомляє DOZOR.  

Участь у відкритті Центру взяли прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік, ректор Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка Олег Семенюк, а також  документаліст відділу преси та інформації  Представництва ЄС в Україні Ірина Стаднійчук та декан факультету іноземних мов Олександр Білоус, на базі якого, власне, і запрацював Інформаційний Центр.

«Інформаційні центри ЄС розповсюджують інформацію про ЄС та його політику, надаючи допомогу університетам та науково-дослідницьким центрам у навчанні студентів та дослідницьких роботах щодо європейської інтеграції, а також сприяння участі студентів у дебатах з європейських питань», - зауважив під час презентації Центру Давід Стулік, прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні.

Центр працюватиме в аудиторії №601 на шостому поверсі семиповерхового корпусу (сюди можна дістатися ліфтом) з 8.00 до 16.00. На базі Центру як проходитимуть як навчальні заняття для студентів факультету іноземних мов, так і окремі інформаційні заходи для всіх бажаючих.

«Відкриття Центру у нашому університеті є знаковим кроком на шляху до євроінтеграції України і Кіровоградщини та підкреслює роль у цьому процесі вищих навчальних закладів», - зауважив Олег Семенюк, ректор Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка.  
«Ми вже призначили керівника Центру, ним буде Олександр Леонідов, і продумали серію інформаційних заходів для студентів та викладачів з питань діяльності Європейського Союзу, відносин України з ЄС, а також презентації освітніх програм ЄС для студентів та молодих науковців», - розповідає Олександр Білоус, декан факультету іноземних мов.

Після відкриття Центру відбулася презентація експертів ініціативи Team Europe, до якої увійшли провідні науковці міста.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1922