У Кіровограді відкрився «Весняний книговир» (ФОТО)

04.05.2018 10:42
image

У Кіровограді на площі Героїв Майдану відбулося відкриття книжкового фестивалю «Весняний книговир» сьогодні, 4 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, перед будівлею ОДА розташувалося більше десяти палаток з книгами з різних видавництв, зокрема, Харкова, Львова, Києва та Кіровограда.  Також в рамках заходу відбувається торгівля виробами хенд-мейд,  збір коштів на встановлення меморіальної дошки на фасаді міської лікарні №2 «Святої Анни» меценатці Ганні Дмитрян та розпродаж книг від книжкового супермаркету «БУКИ».

«Сьогодні ми влаштували розпродаж книг, а виручені кошти підуть на потреби армії. Вартість книг стартує від гривні. Взагалі скажу, що кількість поціновувачів книг не змінилася. Ті, хто читав раніше, читають і зараз. Не можу сказати, книги яких жанрів обирають найчастіше. Читають все – сучасну літературу українських авторів,детективи, взагалі сучасні автори користуються попитом, не лише українські», - розповіла директор книгарні, волонтер Оксана Червона.

За словами співорганізатора заходу, директора видавництва «Імекс ЛТД» Тамари Саміляк, цьогоріч видавництво діє під гаслом  «Діти, які читають, стають дорослими, які думають». Головний акцент фестивалю – популяризація дитячої книги. Саме тому гостями заходу стали «Видавництво Старого Лева», яке спеціалізується на видавництві дитячих книг та приватне підприємство «АВІАС», яке також видає дитячі книжки.  

«Близько 40 учасників фестивалю зібралися тут. 13 видавництв, автори, а також бібліотечні системи, зокрема бібліотеки імені Чижевського, Шевченка, Маланюка, а також бібліотечні заклади області. На жаль, наших  місцевих підприємств з Кропивницького лише три: «Імекс ЛТД», «Українське центральне видавництво» та «Друксервіс» - поліграфічне підприємство, яке видає газети. Всі інші підприємства – всеукраїнські. Тут представники видавництв з Києва, Харкова, Львова», - розповіла Тамара Саміляк.

Саміляк стверджує, що в обласному центрі кількість любителів купувати та читати друковані книги збільшилася. Так само планується залучати до друкованих книг і дітей різного віку, щоб відірвати їх від гаджетів.

«На сьогоднішній день і ми, і більшість видань в Україні спрямовуємо свої сили на розвиток дитячої книги. Це дуже важливо. Поглинання гаджетами, електронними засобами відволікає від спілкування, ми губимо свою ідентичність, не спілкуємося, перестаємо вміти говорити. Тому, мені здається, що якщо дітей долучати до книг, до презентацій, то вони будуть у захваті. Звичайно, треба шукати нові ідеї для залучення дітей до читання, треба створювати нові модифікації спілкування,  творчі зустрічі, наприклад. Діти мають читати книги. Попри можливість завантаження книг в електронному вигляді, видавництва книжкові не помруть», - резюмує Саміляк.

За інформацією, продаж книг триватиме до 16:00.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2781