У Кіровограді відродили традиційне єлисаветградське свято для дітей (ФОТО)  

18.09.2017 14:34

image

У Кіровограді для дітей з особливими потребами відбулося Свято колоска жита сьогодні, 18 вересня. Про це повідомляє DOZOR.

Захід відбувся у розважальному центрі у «Crazy land» і зібрав близько 250 дітей-сиріт та малят з особливими потребами з усієї області. За словами співорганізатора заходу, виконавчого директора ГО «Православна просвіта» Антоніни Павловської, свято приурочене до 105 річниці з дня останнього голодомору у Єлисаветграді, який мав місце у 1912 році.

«У 1912 році в Єлисаветграді видався неврожайний рік, тому не вдалося заготовити харчі та зерно для бідних, дитячих будинків. І ось останній міський голова Єлисаветграда Григорій Волохін запропонував провести свято «День колоска». Завдяки цій акції було зібрано багато коштів, вдалося закупити продукти та розподілити їх між благодійними організаціями, нужденними. Ми ж цю акцію відновили, але у іншому сенсі, бо зараз не такі важкі часи. Ми зараз намагаємося донести дітям, що тоді місто врятували ось такі заходи по збору коштів, а зараз місто може врятувати дружба та доброта», - розповіла Антоніна Павловська.

Організаторами та спонсорами свята стали «Crazy land», ГО «Православна просвіта», відділ Кіровоградської єпархії УПЦ.

«Сьогодні до нас завітали діти з Піщаного Броду, Петрового, Кіровограда, Знам’янського району, Трепівки. Для усіх був організований святковий стіл з картоплею-фрі, солодощами  та смачними напоями. Дітки отримали цінні подарунки, зокрема, спортивний інвентар, дорогі книги тощо. Дуже приємно було дивитися на ці щасливі обличчя», - додала Павловська.

За словами виконавчого директора ГО «Православна просвіта», свято стане щорічним.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1169