У Кіровограді встановили пам’ятний барельєф Ганні Дмитрян (ФОТО)

09.07.2018 10:31
image

В обласному центрі на будівлі закладу «Міська лікарня № 2 ім. Святої Анни»встановили пам’ятний барельєф Ганні Дмитрян сьогодні, 9 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, пам’ятний барельєф встановили на честь видатної благодійниці, засновниці і довічної попечительки лікарні святої Анни – одного з найкращих медичних закладів свого часу Ганни Дмитрян.

Ініціаторами встановлення барельєфу є асоціація жінок України „Дія”. З 4 квітня асоціація оголосила про збір 10 000 гривень на встановлення пам’ятного барельєфу.

«Долучилося до збору більше тисячі містян. Найбільший внесок був від дівчини Ірини Волчко у розмірі 3500 гривень, але вона з Києва», - голова асоціація жінок України „Дія” в Кіровограді Юлія Шкурупій.

На заході були присутні представники міської ради і громадських організацій.

«Вітаю з цією визначною подією. Я від імені міської ради кажу, що за заповітом Анни Михайлівни Дмитрян тут була лікарня, є лікарня і завжди буде лікарня. Гроші на відновлення, реконструкцію і реставрацію цієї будівлі буде виділяти міська рада і це обов’язково буде зроблено», - зазначив секретар міської ради Андрій Табалов.
«Я долучилася до збору коштів, тому що спілкуюся з асоціацією жінок „Дія” і часто буваю на їх засіданнях. Про історію створення лікарні та історичну постать Ганни Дмитрян я трішки знала ще коли перейменовували лікарню. А сьогодні дізналася, що вона так багато зробила для нашого міста. Ми внесли по одній гривні від усієї нашої сім’ї і я дуже рада, що така подія в нашому місті відбулася», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR волонтер громадської організації „Серце матері” в Кіровоградській області Оксана Аветісян.
image
image



Переглядiв: 899