У Кіровограді жителі приватного сектору звинувачують сусідку в незаконному будівництві (ФОТО)

08.08.2018 13:22
image

В обласному центрі на вулиці Олени Теліги (колишня вулиця Тельмана) виник конфлікт між власниками домоволодінь, які мають спільний двір. Так жителі будинків проти будівництва, яке розпочала власниця земельної ділянки два місяці тому, та вважають його незаконним. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами місцевих жителів, на вулиці Олени Теліги між будинками 66 і 68 на земельній ділянці площею 400 квадратних метрів невідомі проводять будівельні роботи нібито для створення дитячого майданчика. Земельну ділянку декілька разів перепродавали. 

Так, першою власницею ділянки  була Людмила Залозецька, згодом її викупив Генадій М’яло. Наразі повноправною власницею є дружина брата Людмили Залозецької Анна Бондар, яка стверджує, що має усі необхідні документи та дозволи на забудову цієї ділянки.

Журналістам, які прибули на місце забудови, місцева жителька Катерина Букєєва, повідомила, що декілька днів тому найняті робочі зруйнували її паркан, який знаходиться у межах нового будівництва сусідки. Букєєва стверджує, що у разі продовження забудови, їй обмежать вихід і для того, щоб потрапити до сараю або ж туалету, доводитиметься обходити півкварталу.

image
image
image

Крім того, Катерину Букєєву турбує законність будівництва на цій земельній ділянці, оскільки за документами дозвіл надано за іншою адресою.

”У документах об’єкт купівлі-продажу знаходиться за адресою: вулиця Братиславська 68 між будинками 68 і 66. Тут немає такої адреси і будинків. Але є геокарта , на якій є такі будинки з позначеною територією”, - зазначила жінка.

У свою чергу, Анна Бондар запевняє, що розмовляла з невдоволеною сусідкою і пропонувала віддати шматок своєї земельної ділянки для встановлення хвірток із двох боків.

”Паркан Катерини знаходиться на моїй території і ми неодноразово попереджували, казали, щоб вона прибрала його. Наразі наші працівники не можуть виконувати свою роботу через погрози і напади з сокирами, ножами місцевих жителів. Пояснюють це тим, що ми незаконно втручаємося в їхнє майно”, - прокоментувала ситуацію зі зруйнуванням паркану власниця земельної ділянки.
image
image

На місці події побував заступник міського голови Олександр Мосін, який зазначив,  що  це питання буде розглядатися на засіданні земельної комісії сьогодні, 8 серпня. А також надав доручення спеціалізованій інспекції перевірити відповідність дозволів на забудову даної ділянки.

image
image
Переглядiв: 1167